GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0478

ABAU/2016-2017/CD13/xuño/13

Comisión Delegada13
Convocatoria de exameXuño
TemaA gastronomía

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

A sociedade e a tecnoloxía avanza cada vez máis hoxe en día.

Cando sae cara o público algo novo convértese nunha moda.

Algo que ultimamente se escoita moito é a nova gastronomía, a cal se basea en buscar novos sabores e aromas tomando collendo como base os tradicionais. Agora conta máis a presentación, inovación, etc que a cantidade.

Todo o que sexan avances e cousas novas non está mal, sempre é de bo gusto probar cousas e sabores novos para non aburrirte dos vellos. Pero tamén é certo que ahgora empréganse moitos máis conceptos que veñen sendo palabras que designan unha realidade que xa existía pero en outro idioma ou facendoa máis "cool" como dicían os grandes gastrónomos. Na miña opinión, iso, que é unha moda, xa está de máis. Váleme que o ser unha moda non a durar moito, pero é algo que non é necesario.

Ultimamente os grandes cociñeiros xa non preparan un prato de comida, fan escerificacións, trampantoxos e millóns de conceptos máis que nion teño coñecemento deles. Parece ser que en vez de ir comer non imos degustar cos ollos o prato. Por riba fano tan bonito que da até pena desfarcérllelo.

Todo o que sexa un cambio cultural, invocvacións e melloeras está moi ben, e deberíanse facer todas as posíbels. Pero todo ten un límite, non? Tampouco fai falta seguir tódalas modas pasaxeiras hai que quedarse cun pouco de tradición, que é algo que define a cada lugar.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txtAnotación multipalabra