CORT_0479
ABAU/2016-2017/CD13/xuño/14
Comisión Delegada | 13 |
Convocatoria de exame | Xuño |
Tema | A gastronomía |
Opcións de visualización
Texto:
Mostrar:
Anotación:
Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización
Nos nosos día a cociña de dieseño ou minimalista
está de plena auxe actualidade. Os novos modelos de comida,
da a súa propia presentación, están moi patentes nos no
vos restaurantes.
Por unha banda En primeiro lugar as causas de
deste cambio gastronómico son é a globalización xa que
estas técnicas procedentes deoutros paises como pode
ser Estados Unidos., chegan a mesma Galicia. Cada
vez utilízanse novas ferramentas para cocinar e novas
mesturas de alimentos. Unha dos das q características
máis importantes da nova cociña moderna e a presentación, como están decorados os platos ou de que
cada elemento que confeorme a comida está conxuntado cos
outros. Esto pode ter conotacións negativas.
En segundo lugar esta nova forma de cociña pode ter
tanto aspetos negativos como positivos. Por unha
parte a utilización de es desta nova moda non pode
nin debe perder facer que perdamos a nosa cultura gastronómica, que é
moi rica. A globalización sempre conlleva a perda
da cultura e da tradición. Mais penso que esto non
ocurrirá xa que a gastronomía galega e de
moi boa calidade e platos típicos como o polvo
a galega ou lacón con grelos nunca desapareceróon.
Por outra parte todo isto nos fai coñecer e danos
a probar novas formas de alimentación a cal nun
ca está mal.
Para concluir penso que a cociña moderna é unha mo
da pasaxeira e dentro duns anos estaremos ante outros
novos técnicas. tipos de cociña.
Lenda: | Lectura difícil • Texto borrado • Texto engadido |
Descargar vista actual como txt