GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0479

ABAU/2016-2017/CD13/xuño/14

Comisión Delegada13
Convocatoria de exameXuño
TemaA gastronomía

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

Nos nosos día a cociña de dieseño ou minimalista está de plena auxe actualidade. Os novos modelos de comida, da a súa propia presentación, están moi patentes nos novos restaurantes.

Por unha banda En primeiro lugar as causas de deste cambio gastronómico son é a globalización xa que estas técnicas procedentes deoutros paises como pode ser Estados Unidos., chegan a mesma Galicia. Cada vez utilízanse novas ferramentas para cocinar e novas mesturas de alimentos. Unha dos das q características máis importantes da nova cociña moderna e a presentación, como están decorados os platos ou de que cada elemento que confeorme a comida está conxuntado cos outros. Esto pode ter conotacións negativas.

En segundo lugar esta nova forma de cociña pode ter tanto aspetos negativos como positivos. Por unha parte a utilización de es desta nova moda non pode nin debe perder facer que perdamos a nosa cultura gastronómica, que é moi rica. A globalización sempre conlleva a perda da cultura e da tradición. Mais penso que esto non ocurrirá xa que a gastronomía galega e de moi boa calidade e platos típicos como o polvo a galega ou lacón con grelos nunca desapareceróon.

Por outra parte todo isto nos fai coñecer e danos a probar novas formas de alimentación a cal nunca está mal.

Para concluir penso que a cociña moderna é unha moda pasaxeira e dentro duns anos estaremos ante outros novos técnicas. tipos de cociña.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txt