GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0483

ABAU/2016-2017/CD13/xuño/18

Comisión Delegada13
Convocatoria de exameXuño
TemaA gastronomía

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

O tema gastronómico gañou especial importancia nos últimos anos debido a estudos sobre eso e os programas de cociña.

Os estudos afirmaron que manter unha boa alimentación prolongaría a túa vida e a túa saúde., e a xente comezou a cambiar os seus ámbitos alimenticios. Os programas de cociña non son nos que ensinan receitas, como o de Karlos Arguiñano, senón que as competicións de cociña tamén pertencen a este grupo. Estos programas, como Masterchef, teñen uns índices altos de audiencia. Os programas tame relacionados cos restaurantes da vida cotiá, como os do programa de Chicote, tamén amosaban receitas fáciles e baratas e animaba a comer e cociñar na casa.

A parte de comer unicamente por alimentarse, gañou especialmente importancia a cociña creativa, na que o cociñeiro é considerado como un artista. Dabvid Dabid David Muñoz, un cociñeiro con estrela Michelín, ten un programa de televisión co que amosa como é e en que se basa a cociña creativa, amosando tamén como é vivir esta experiencia

Ao principio a xente pouco concienciada ca sua saúdo e o descoñecemento do estado das cociñas dalguns restaurantes, diciían que sería unha moda para os que cambiaron o seu ámbito alimenticio. En vez de pasar esto, a xente foi cambiando a súa alimentación ata converterse en algo habitual na vida diaria. Este é un cambio cultural dos ámbitos alimenticios que favorecerá unha maior saúde e unha maior lonxevidade para as persoas.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txtAnotación multipalabra