CORT_0485 ABAU/2016-2017/CD13/xuño/20
Ano de redacción 2017
Curso 2º de Bacharelato
Comisión Delegada 13
Convocatoria de exame Xuño
Xénero Argumentativo
Materia Lingua e literatura galegas
Tema A gastronomía
Número de palabras 200
Número de lemas 115
Densidade léxica 57
Número de enunciados 9
Media de palabras por enunciado 22.22
Número de palabras do enunciado máis longo 45
Número de palabras do enunciado máis curto 15
Número de parágrafos 5
Media de enunciados por parágrafo 1.80
Opcións de visualización
Texto: Transcrición completa Versión final estudante Estándar ortográfico Estándar léxico Estándar gramatical Estándar semántico Estándar discursivo
Mostrar: Cores Aliñación <pb> <lb>
Anotación: Lema estándar Lema orixinal Clase de palabra (estándar) Clase de palabra (orixinal) Tipo de desviación do estándar Fonte da forma non estándar Corrección derivada Conector
Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización
Nos últimos anos , dende a primeira edición de " Master Chef " , a
cus ta cuota televisiva sufriu un xiro repentino . Nunca , na última década , un
programa estacional logrou tanta atención ; e o fenómeno aínda perdura .
Adaptación dun espectáculo americano , as claves do seu éxito en televisión residen na auxe importancia
que a sociedade depositou na cociña normalmente sendo substituida por grandes eventos deportivos .
A labor de conciencia social que organizacións como a OMS levan leva facendo dende
anos comezou a ter repercusión agora : a opinión pública , a consciente agora
dor p das consecuencias dunha mala alimentación , logrou que cadeas comerciais
como Mc Donald´s tivera que especificar a orixe dos seus ingredientes productos . Así
e todo , a xente decátase da importancia do comer ben , e atopan na
comida caseira o seu maior aliado . aliado .
Para Os programas gastronómicos aproveitaron este pulo e están acercando
unha á cociña as nosas casas cun toque de humor . Mais , en Galicia , este
fenómeno non é recente e programas como " Larpeiros " fixeron
fixéronse fixeron xa fai anos recordarnos a nosa herdanza culinaria .
Mentres que o fenómeno televisivo está a esgotarse , o interese en
gastronomía aumenta , exemplo é a maior cantidade de cursos que están a ofertar .
Na miña opinión , unha vez que probamos este tipo de cociña , non
quereremos voltar ao anterior , e veremos unha maior interese .
Lenda:
Lectura difícil • Texto borrado • Texto engadido
Descargar vista actual como txt