CORT_0487
ABAU/2016-2017/CD13/xuño/22
Ano de redacción | 2017 |
Curso | 2º de Bacharelato |
Comisión Delegada | 13 |
Convocatoria de exame | Xuño |
Xénero | Argumentativo |
Materia | Lingua e literatura galegas |
Tema | A gastronomía |
Número de palabras | 193 |
Número de lemas | 92 |
Densidade léxica | 48 |
Número de enunciados | 5 |
Media de palabras por enunciado | 38.60 |
Número de palabras do enunciado máis longo | 56 |
Número de palabras do enunciado máis curto | 27 |
Número de parágrafos | 5 |
Media de enunciados por parágrafo | 1 |
Opcións de visualización
Texto:
Mostrar:
Anotación:
Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización
A cociña "gourmet" (termo francés) d é un tipo de cociña
máis elaborado , éstae tipo lesva sendo un
reclamo para curiosos e cada vez máis xente
interesase nela.
Para min, todo isto é un cambio radical, xa non falo
soamente da cociña "gourmet" senón de toda a
revolución que hai respecto a aprender a cociñar.
No pasado a cociña era algo que se tiña que
facer e se facía pecro co paso do tempo moita
xente comeza a cociñar por propia diversión,
o que nos leva a pensar que esto veu para quedarse,
desde os concursos de cocina hasta as innumerables
páxinas web de recetas que son accesibres para
todos nós.
Incluso os nenos comezan a cociñar desde ben
pequenos, o que tamén axuda a alonxar os tópicos
machistas de que cociñar é de mulleres, xa que
na tele e en moitos sitios ven como a xente cociña
so por obrigación, senón que cociñar é unha
maneira como outra calqueira de poder aprender.
En conclusión, a cociña non é nada novo pero
nestes tempos nos que todo o mundo traballa e todo
o mundo ten que cociñar ou se aprende ou non
queda outra.
Lenda: | Lectura difícil • Texto borrado • Texto engadido |
Descargar vista actual como txt