GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0487

ABAU/2016-2017/CD13/xuño/22

Ano de redacción2017
Curso2º de Bacharelato
Comisión Delegada13
Convocatoria de exameXuño
XéneroArgumentativo
MateriaLingua e literatura galegas
TemaA gastronomía
Número de palabras193
Número de lemas92
Densidade léxica48
Número de enunciados5
Media de palabras por enunciado38.60
Número de palabras do enunciado máis longo56
Número de palabras do enunciado máis curto27
Número de parágrafos5
Media de enunciados por parágrafo1

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

A cociña "gourmet" (termo francés) d é un tipo de cociña máis elaborado , éstae tipo lesva sendo un reclamo para curiosos e cada vez máis xente interesase nela.

Para min, todo isto é un cambio radical, xa non falo soamente da cociña "gourmet" senón de toda a revolución que hai respecto a aprender a cociñar.

No pasado a cociña era algo que se tiña que facer e se facía pecro co paso do tempo moita xente comeza a cociñar por propia diversión, o que nos leva a pensar que esto veu para quedarse, desde os concursos de cocina hasta as innumerables páxinas web de recetas que son accesibres para todos nós.

Incluso os nenos comezan a cociñar desde ben pequenos, o que tamén axuda a alonxar os tópicos machistas de que cociñar é de mulleres, xa que na tele e en moitos sitios ven como a xente cociña so por obrigación, senón que cociñar é unha maneira como outra calqueira de poder aprender.

En conclusión, a cociña non é nada novo pero nestes tempos nos que todo o mundo traballa e todo o mundo ten que cociñar ou se aprende ou non queda outra.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txt