GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0506

ABAU/2016-2017/CD14/xuño/01

Comisión Delegada14
Convocatoria de exameXuño
TemaA gastronomía

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

Actualmente, a gastronomía, así como a cociña, gozan dunha gran popularidade en case todo o mundo. É por iso que a comida está en boca de todos, non por ser unha necesidade vital, senón que, grazas ao contacto entre as diversas culturas dos países, a comida converteuse en algo máis que unha necesidade.

Por un lado, contamos con todos os requisitos medios necesarios para obter comida e, por suposto, cociñala. Cabe destacar que nos atopamos no século XXI e de momento, temos case todo descuberto, e todos estos descoubreimentos colaboran á elaboración de todo tipo de platos e que, case a maioría deloes, poden ser coñi cociñados en calquer lado do mundo. Agora ben, xoga un papel moi importante o contacto cultural entre os diversos países xa que isto tamén axuda a creación de novos platos a través da combinación de alimentos de diversos países.

Por outro lado, os medios de comunicación amosan continuamente novas recetas, novos alimentos e estrean están a sacar programas culinarios novos cada mes, facendo que moita xente se una a ditos programas e polo tanto, haxa máis gastrónomos e conciñeiros. É habitual, sobre todo en países máis desenvolvidos, que algunha comida ou mesmo algún postre, como o xeado, se poña de moda pasaxeira, como é o caso do "Yatekomo", que foi anunciado por un actor español e que rapidamente se puxo de moda.

En conclusión, a gastronomía xoga un papel moi importante na vida cotiá de todo o mundo ou gran parte del, xa que está presente noa no nas nosas vidas continuamente, influenciándonos e popularizando todos os platos que sacan novas presentan en cada momento.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txtAnotación multipalabra