A gastronomía é, a día de hoxe, un dos sectores máis modernos
e comentados a nivel social. A todos nos gusta sentarnos
arredor da mesa para disfrutar do xantar pero, na actuali
dade, iso non é suficiente.
Os ovos fritos con chourizo e patacas fritidas pasaron de
moda, agora é mellor comer unha redución de ovo de calquera animal que descoñezamos con esencia de chourizo bañado
nunha emulsión de pataca ás herbas finas. O nome do
prato é longo sí, pero que tal de sabor? A gastronomía
nos tempos que corren é unha moda máis da que todos vamos
detrás.
Facemos calquera cousa por reservar neses restaurantes
estrela de "chefs" que poderían formar xa ata conste
lacións, esperamos meses para que chegue o día, ese no
que disfrutarás ou, mellor dito adorarás un pequeno
prato composto de palabras extrañas e exóticas polas que
pagaras unha inxente cantidade de diñeiro.
Penso que este novo fenómeno chegou para quedarse,
para ter entretida á sociedade mentras xoga ca comida,
para poder facerse notar entre os compañeiros de
traballo ou os veciños do barrio, para ser; outro capricho
máis.
Está claro que cando de comida se fala, todos
queremos calidade pero, esa calidade ás veces está
nos ovos das galiñas que alimentan os avós na casa
da aldea, o chourizo da matanza do ano anterior
e as patacas da señora que sempre se atopa na
esquina do mercado dos mércores. Gastronomía, de
cinco estrelas.