CORT_0509
ABAU/2016-2017/CD14/xuño/04
Comisión Delegada | 14 |
Convocatoria de exame | Xuño |
Tema | A gastronomía
|
Opcións de visualización
Texto:
Mostrar:
Anotación:
Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización
A gastronomía é un dos aspectos máis importantes
dentro dunha cultura, marca unha parte do
día a día dunha sociedade.
Durante estes últimos anos parece que a
gastronomía consegueu unha maior popularidade,
esto débese sobretodo a todos os medios de
comunicacións que difundes as recetas máis
populares dunha zona, ás festas máis coñecidas pola
xente, que s nelas sempre está implicada a
gastronomía típica da zona, ou ben polos turistas
que se encargan de recoller e de levar
ao seu país de orixe todo aquilo que lles puido
chamar a atención.
Sen moitas destas ferramentas de difusión coñecer
outras culturas, costumes, idiomas, etc, sería máis
complicado un proceso máis lento e complicado do que
actualmente é; e seguramente non seríad seríamos
conscientes de moitas das cousas que nos rodean.
Pero a gastronomía, coma calquera outra novedade,
acabará por pasar de moda candao a sociedade encontre
outro tema de maior interese do que falar e sobre o que
investigar.
Por outra parte, ben é certo, que algúns plratos típicos
de outras zonas chegan a un país, pobo ou cidade para
quedarse facendo que esta teña mais riqueza cultural
ou ben pasando a formar parte da cultura propia
da zona có paso do tempo.
Lenda: | Lectura difícil • Texto borrado • Texto engadido |
Descargar vista actual como txt