GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0509

ABAU/2016-2017/CD14/xuño/04

Comisión Delegada14
Convocatoria de exameXuño
TemaA gastronomía

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

A gastronomía é un dos aspectos máis importantes dentro dunha cultura, marca unha parte do día a día dunha sociedade.

Durante estes últimos anos parece que a gastronomía consegueu unha maior popularidade, esto débese sobretodo a todos os medios de comunicacións que difundes as recetas máis populares dunha zona, ás festas máis coñecidas pola xente, que s nelas sempre está implicada a gastronomía típica da zona, ou ben polos turistas que se encargan de recoller e de levar ao seu país de orixe todo aquilo que lles puido chamar a atención.

Sen moitas destas ferramentas de difusión coñecer outras culturas, costumes, idiomas, etc, sería máis complicado un proceso máis lento e complicado do que actualmente é; e seguramente non seríad seríamos conscientes de moitas das cousas que nos rodean.

Pero a gastronomía, coma calquera outra novedade, acabará por pasar de moda candao a sociedade encontre outro tema de maior interese do que falar e sobre o que investigar.

Por outra parte, ben é certo, que algúns plratos típicos de outras zonas chegan a un país, pobo ou cidade para quedarse facendo que esta teña mais riqueza cultural ou ben pasando a formar parte da cultura propia da zona paso do tempo.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txt