CORT_0510
ABAU/2016-2017/CD14/xuño/05
Comisión Delegada | 14 |
Convocatoria de exame | Xuño |
Tema | A gastronomía
|
Opcións de visualización
Texto:
Mostrar:
Anotación:
Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización
A gastronomía e a cociña é unha das principais características
du lugar, polo que, se se expande e á xente lle gusta, pode
ter beneficios para ese lugar.
A gastronomía é parte da cultura dun lugar, e grazas á
globalización pode atraer xente doutros lugares, e axudar
a expandir esa cultura do país. Na maioría dos casos,
pode resultar exótico, xa que a cociña dun país elabora
os seus pratos con ingredientes propios do país e que
probablemente non se atopen nos demais, cousa que
atrae á xente que quere experimentar cos sabores.
Pero tamén, deste xeito, pode ser unha moda pasaxeira, unha
vez que todo o mundo o proba e cansa del. Poño por caso
a situación do sushi. Ao principio era unha innovación
na forma en que se elabora o peixe, pero unha vez
que todo o mundo o proba, so uns poucos o comen
unha vez ao mes. Por iso, se hoxe en día vas a calquera
cidade, poderas atopar calquera tipo de restaurante, pero probablemente o que máis fama ou clientela teña será
o que trata elabora pratos propios da súa cultura, xa que
é unha parte de cada un, é e é unha forma de sentirse
coma na casa.
En resumo, a gastronomía e a cociña forman parte
da cultura dun lugar, e unha vez que se expande pode
ser unha moda ou perdurar.
Lenda: | Lectura difícil • Texto borrado • Texto engadido |
Descargar vista actual como txt