GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0511

ABAU/2016-2017/CD14/xuño/06

Comisión Delegada14
Convocatoria de exameXuño
TemaA gastronomía

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

A gastronomía e a cociña acadaron moita popularidade nestes últimos anos a nivel nacional e gran repercusión en Galicia por múltiples razóns.

A gastronomía e a cociña acadaron moita popularidade nestes últimos anos a nivel nacional. En concreto, obtivo moita repercusión en Galicia por múltiples razóns culturais.

Actualmente, temos asociada a boa alimentación á lonxetividade da vida, ben é certo que os estudos científicos demostran que o sector alimenticio é de extrema relevancia en canto a saúde e que, a mala realización das comidas ou o consumo de alimentos ou substancias cun exceso de produtos químicos podería dificultarnos o noso día a día tanto física como moralmente.

A gastronomía en xeral sempre tivo gran importancia en Galicia polo tan importante sector cultural que constitúe na sociedade e pola gran importancia e prestixio que posúe internacionalmente dito sector alimenticio galego. Ademáis, hai que destacar que en Galicia sempre estivo moi potenciado o sector primario, comparándoo con outros sectores e, pódese dicir que Galicia é unhas das comunidades autónomas de mellor prestixio alimenticio.

Penso que é moi importante o peso que ten a gastronomia na sociedade debido a que, como dicía antes, é a base da nosa saúde, ademáis, a nivel cultural, o feito de que Galicia, por exemplo, teña unha boa gastronomía e que esta seña considerada das mellores por excelencia nacionalmente, provoca un aumento de turismo e, por conseguinte, maiores ingresos e un notable crecemento da economía.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txtAnotación multipalabra