A gastronomía e a cociña acadaron moita popularidade nestes úl
timos anos a nivel nacional e gran repercusión en Galicia por
múltiples razóns.
A gastronomía e a cociña acadaron moita popularidade nestes últimos
anos a nivel nacional. En concreto, obtivo moita repercusión en Galicia
por múltiples razóns culturais.
Actualmente, temos asociada a boa alimentación á lonxetividade da
vida, ben é certo que os estudos científicos demostran que o
sector alimenticio é de extrema relevancia en canto a saúde e que,
a mala realización das comidas ou o consumo de alimentos ou subs
tancias cun exceso de produtos químicos podería dificultarnos o noso día
a día tanto física como moralmente.
A gastronomía en xeral sempre tivo gran importancia en Galicia polo
tan importante sector cultural que constitúe na sociedade e pola
gran importancia e prestixio que posúe internacionalmente dito sector
alimenticio galego. Ademáis, hai que destacar que en Galicia sempre
estivo moi potenciado o sector primario, comparándoo con outros
sectores e, pódese dicir que Galicia é unhas das comunidades autóno
mas de mellor prestixio alimenticio.
Penso que é moi importante o peso que ten a gastronomia
na sociedade debido a que, como dicía antes, é a base da
nosa saúde, ademáis, a nivel cultural, o feito de que Galicia,
por exemplo, teña unha boa gastronomía e que esta seña considerada
das mellores por excelencia nacionalmente, provoca un aumento de turis
mo e, por conseguinte, maiores ingresos e un notable crecemento da economía.