GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0512

ABAU/2016-2017/CD14/xuño/07

Comisión Delegada14
Convocatoria de exameXuño
TemaA gastronomía

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

En pleno siglo XXI, a gastronomía deu un xiro brutal convertíndose nun fenómeno de gran popularidade a nivel social. Sempre existiron algúns que outros programas de televisión relacionados coa gastronomía ou a hostalería. Isto e un fenómeno como outro calquera que vai por modas. Ahora moitos rapazces e rapazas deciden estudar para ser cociñeiros, e con o seu único soño e convertirse en xente de prestixio como a que ven pola tele.

Incluso existen diversos programas de televisión onde lles permiten aos adultos e incluso aos máis pequenos demostrar todo o que valen na gran pantalla e aprender cousas novas dos mellores cociñeiros. A nivel nacional un deses programas e "Masterchef" e "Masterchef Junior". Son programas de cazatalentos pero a nivel gastronómico.

A verdá é que a gastronomía nunca vai pasar de modo de maneira completa, e decir, non vai a desaparecer, xa que realmente cada país, cada rexión... deberá conservar os seus pratos típicos, e nos, a poboación de este mundo, necesitar necesita seguir alimentándose. Hoxe en día temos cociñeiros españois moi bos traballando fora para empresas hoteleras, restaurantes... de certo prestixio no extranxeiro. A gastronomía hoxe en día é parte da nosa cultura.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txt