GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0529

ABAU/2016-2017/CD15/xuño/02

Comisión Delegada15
Convocatoria de exameXuño
TemaA gastronomía

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

Durante os ultimos anos podese observar como a cociña acadou moita popularidade. Fai un tempo, a profesión de cociñeiro estaba vista como a dun camareiro. Como o de unha persoa que fai unha comida rica..... Pero nestos tempos a cociña cambiou moito, e é por eso, polo que quizáis aumentou a súa popularidade. Actualmente, os cociñeiros son vistos como ídolos, son tan famosos como moitos futbolistas de talla mundial, dcomo políticos..... Son vistos como filósofos da comida ou de hostelería.

Posiblemente, o auxe da hoste cociña, tamén pode vir polos avances nos medios de comunicación. Na televisión raro é o momento do día no que non haxa un programa de cociña. Pero a principal causa é o gusto polo caro, e o exclusivo. A cociña moderna é cara exclusiva. Probablemente o cambio de mentalidade sufrido nos últimos anos axudou a este auxe. Agora somos máis descuidados co diñeiro, non nos importa gastar e antes a xente prefería aforrar, xa que viviron anos moi duros.

Definitivamente é unha moda pasaxeira, todo nesta vida pasa, todo ten o seu tempo. Estes modos de minimalismo, dos pratos enano pequenísimos, de cociñar con nitroxeno cambiará, porque en tempos de necesidade non creo que ninguen vexa factible gastar douscentos euros nunha cea para dous.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txt