A cociña e a gastronomía acadaron moita
popularidade, e ademáais por moitos é
considerada unha arte en si mesma.
E non é por outra cousa que polo
multiculturalismo desta práctica.
Hai case 1.000 pratos gastronómicos só en Galicia,
en cada case cada aldea hai un prato típico
que reinventar e a gastronomía actual é o que
busca.
Os pratos modernos buscan beleza e sabor, poderíase
considerar unha corrente artística,. E grazas á
gastronomía tradicional nace a popularidade que
ten a día de hoxe, posto que moitos artistas
gastronómicos, buscan renovar o tradicional.
Este novo movemento exténdese por todo o mundo,
coa apertura de escolas de cociña para aprender
e formarse nesta arte, así como a apertura de
restaurantes que levan a cabo esta práctica.
Coma toda corrente ou etapa artística, a fama que
está collendo a gastronomía será unha moda
pasaxeira e algún día aparecerá unha influencia
mova nova que romperá cos trazos establecidos
e pode que a gastronomía seiga sendo popular
ou non. O que está claro é que se volverá
reinventar, así como o fixo antano.
Outro factor, ademais da renovación artística da
gastronomía é a economía.
A gastronomía ten un prezo, a e no caso da gas
tronomía moderna, ten un prezo máis elevado.
Tendo en conta a situación económica doutros
países, estar ata ao alcance da gastronomía para
moita xente é difícil. Est O disfrute desta
práctica é para clases máis altas e segura
mente en pouco tempo será case inec imposible
para a clase media poder disfrutar da gastronomía.
Este é un argumento que reforza a idea de
moda pasaxeira.