GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0530

ABAU/2016-2017/CD15/xuño/03

Comisión Delegada15
Convocatoria de exameXuño
TemaA gastronomía

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

A cociña e a gastronomía acadaron moita popularidade, e ademáais por moitos é considerada unha arte en si mesma. E non é por outra cousa que polo multiculturalismo desta práctica.

Hai case 1.000 pratos gastronómicos en Galicia, en cada case cada aldea hai un prato típico que reinventar e a gastronomía actual é o que busca.

Os pratos modernos buscan beleza e sabor, poderíase considerar unha corrente artística,. E grazas á gastronomía tradicional nace a popularidade que ten a día de hoxe, posto que moitos artistas gastronómicos, buscan renovar o tradicional.

Este novo movemento exténdese por todo o mundo, coa apertura de escolas de cociña para aprender e formarse nesta arte, así como a apertura de restaurantes que levan a cabo esta práctica.

Coma toda corrente ou etapa artística, a fama que está collendo a gastronomía será unha moda pasaxeira e algún día aparecerá unha influencia mova nova que romperá cos trazos establecidos e pode que a gastronomía seiga sendo popular ou non. O que está claro é que se volverá reinventar, así como o fixo antano.

Outro factor, ademais da renovación artística da gastronomía é a economía.

A gastronomía ten un prezo, a e no caso da gastronomía moderna, ten un prezo máis elevado. Tendo en conta a situación económica doutros países, estar ata ao alcance da gastronomía para moita xente é difícil. Est O disfrute desta práctica é para clases máis altas e seguramente en pouco tempo será case inec imposible para a clase media poder disfrutar da gastronomía. Este é un argumento que reforza a idea de moda pasaxeira.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txtAnotación multipalabra