GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0536

ABAU/2016-2017/CD15/xuño/09

Comisión Delegada15
Convocatoria de exameXuño
TemaA gastronomía

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

Cada vez hai moisosto maior número de canles nos que votan programas de cociña. Para calquera traballo nesta época precisanse estudos, pero para algúns como a cociña son precisos menos. Agora todo o mundo se presenta para traballos "mellor recoñecidos" como profesor, inxenieiro etc. Certo é, que fai non tantos anos, as mulleres cociñaban e os homes traballaban, tal vez por iso, pensabase que a cociña era para as mulleres e e para casa, pero agora se nos damos de conta, os chefs e cociñeiros con estrelas nos seus restaurantes, son homes. Agora ser chef é un prestixio, mentres que anos anteriores era algo do máis común nas casas. Démonos conta do importante que é degustar unha boa comida, non unha comida calquera, e que ata para cociñar hai miles de receitas distintas para facer unha mesma comida. Ademais de haber gustos por comidas típicas dos paises. Son xa moitos os restaurantes nos que podes escoller menús de diferentes paises por exemplo: mexicana, italiana, asiática etc. Tamén hai dentro da cociña especialidades, como por exemplo: pucheiros, pizzas, carnes etc. ou de postres para tartas de boda, comunións, festexos... Claro que non todos entenden este gusto por algo tan sinxelo como cociñar ou outros degustar esa comida. Coa cociña pódese facer arte, mezclar sabores e mesmo cores, facer imaxes e mesmo cos sabores facer sentir ben a alguén.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txt