CORT_0537
ABAU/2016-2017/CD15/xuño/10
Comisión Delegada | 15 |
Convocatoria de exame | Xuño |
Tema | A gastronomía |
Opcións de visualización
Texto:
Mostrar:
Anotación:
Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización
Actualmente podemos apreciar nos periódicos
ou telediarios que a cociña e a gastronomía
foron gañando forza e prestixio.
É interesante coñecer e documentarnos máis acerca
do mundo da cociña xa que é bo saber que
comemos e se é ou non saudable para o noso
corpo e por conseguinte a nosa mente. Isto
pódese observar en diversos programas de cociña
televisados, nos que se desmonta todo o proceso
desde o que o alimento chega á cociña ata que
este sae a cada mesa e chega aos clientes, un
xurado moi estricto.
Tamén temos que ter en conta do que se emite
en cada programa xa que algúns pódennos estar
manipulando e non transmitirnos a verdade ben
esaxerando ou ben ocultándo sucesos feitos ao seu favor.
A gastronomía e a cociña medran cada vez máis
e isto é favorable para nós e para a nosa saúde,
os pratos teñen que ter un mínimo de calidade
e ser seguros, xa que moitos restaurantes optan
por comprar alimentos que non están en bo
estado xustificando e conseguindo así un baixo
prezo.
A nosa sociedade adoita menospreciar o mundo
da cociña cando en realidade este mundo é un
dos máis complexos e perfeccionistas que hai.
A gastronomía non é unha moda pasaxeira senón
un cambio cultural duradeiro, pero a boa cociña
ten que estar feita con "amor", isto é, ten que
che gustar o que estás facendo (cociñar...) xa que
un dos grandes problemas da nosa sociedade actual
é que facemos as cousas única e exclusivamente
polo diñeiro non por estar facendo algo que
nos complete como persoas e nos faga sentir
autorrealizados.
Lenda: | Lectura difícil • Texto borrado • Texto engadido |
Descargar vista actual como txt