GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0538

ABAU/2016-2017/CD15/xuño/11

Comisión Delegada15
Convocatoria de exameXuño
TemaA gastronomía

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

Nos últimos anos a gastronomía e a cociña acadaron unha gran importancia en comparación con outras décadas.

Algunhas das súas causas é a aparición de numerosos programas de cociña na televisión que a presentan como un pasatempo e un hobby co que ademais podes gañarte a vida.

Tambén inflúe a péerda do estereotipo de soamente as mulleres poden adicarse a cociña, xourdindo así numerosos homes que disfrutan da gastronomía e que tentan mellorar cada día.

Ademáis, é unha idea moi propulsada por concursos de cociña, como pode ser Masterchef, e incluso para concusrsos para nenos, como Masterchef Junior e outros tantos concursos americanos.

Esta devoción pola cociña máis ca unha moda pasaxeira é un cambio cultural máis duradeiro, xa que cada vez máis persoas interésanse na gastronomía, participan emn concursos e tentan acadar estrellas Michelín.

Tamén abriron moitos restaurantes que tentan conseguir moitos tenedores e que os seus clientes fagan boas recomendacións.

A maiores, coa globalización, moitas culturas adoptaron pratos e técnicas doutras culturas, facendo da gastronomía e da cociña algo moito mais variado e rico.

Por todo isto, a gastronomía e a súa actual importancia vai a perdurar durante moitos anos, xa que ademais non deixan de nacer novas técnicas, receitas e pratos innovadores.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txt