CORT_0555
ABAU/2016-2017/CD16/xuño/02
Comisión Delegada | 16 |
Convocatoria de exame | Xuño |
Tema | A gastronomía |
Opcións de visualización
Texto:
Mostrar:
Anotación:
Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización
A gastronomía e a cociña acadaron moita popularida
de por mor de que agora nos últimos anos hai persoas
que queren adicarse a ser cociñeiro ou gastrónomo.
As causas que conlevaron a esa evolución e interese
pola cociña vén dado polas diferentes investigacións e
produtos que se descubriron. Anteriormente, non había moita
gastronomía xa que se alimentaban a base de pan, pataca e
ovos cocidos, porque eran os produtos básicos da súa ali
mentación. Hoxe en día, coa evolución da cociña e o
descubrimento de novas especias, pódese facer unha varie
dade de pratos.
Como toda profesión e afán de comer, é unha moda
pasaxeira, porque nun primeiro momento a cociña era para
poder subsistir na sociedade pero hoxe en día, as persoas
fánse cociñeiros ou gastrónomos para probar as comidas
doutros lugares ao teu.
Os gastrónomos saben coñecer cando a comida está
ben feita, e iso débese a un cambio cultural na sociedade.
Estes viaxan por todo o mundo para poder coñecer un
pouco a gastronomía dos países estranxeiros e así
comparala coa súa propia, é dicir, a do seu país natal.
Finalmente, hoxe en día hai moitas vías para difundir
a cociña, xa ben pola televisión ou facendo feiras gastro
nómicas. Pola televisión xa existen programas só de
cociña como TopChef ou MasterChef. Por outra parte, as
feiras gastronómicas para difundir os pratos típicos dun lugar.
Lenda: | Lectura difícil • Texto borrado • Texto engadido |
Descargar vista actual como txt