GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0555

ABAU/2016-2017/CD16/xuño/02

Comisión Delegada16
Convocatoria de exameXuño
TemaA gastronomía

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

A gastronomía e a cociña acadaron moita popularidade por mor de que agora nos últimos anos hai persoas que queren adicarse a ser cociñeiro ou gastrónomo.

As causas que conlevaron a esa evolución e interese pola cociña vén dado polas diferentes investigacións e produtos que se descubriron. Anteriormente, non había moita gastronomía xa que se alimentaban a base de pan, pataca e ovos cocidos, porque eran os produtos básicos da súa alimentación. Hoxe en día, coa evolución da cociña e o descubrimento de novas especias, pódese facer unha variedade de pratos.

Como toda profesión e afán de comer, é unha moda pasaxeira, porque nun primeiro momento a cociña era para poder subsistir na sociedade pero hoxe en día, as persoas fánse cociñeiros ou gastrónomos para probar as comidas doutros lugares ao teu.

Os gastrónomos saben coñecer cando a comida está ben feita, e iso débese a un cambio cultural na sociedade. Estes viaxan por todo o mundo para poder coñecer un pouco a gastronomía dos países estranxeiros e así comparala coa súa propia, é dicir, a do seu país natal.

Finalmente, hoxe en día hai moitas vías para difundir a cociña, xa ben pola televisión ou facendo feiras gastronómicas. Pola televisión xa existen programas de cociña como TopChef ou MasterChef. Por outra parte, as feiras gastronómicas para difundir os pratos típicos dun lugar.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txt