GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0557

ABAU/2016-2017/CD16/xuño/04

Comisión Delegada16
Convocatoria de exameXuño
TemaA gastronomía

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

É certo que nos últimos anos o fenómeno da gastronomía púxose moi de moda. Isto débese principalmente ao concurso "Master-cheff" que liderou a parrilla televisiva nas súas primeiras retransmisións. O conscurso tiña como tema principal a afirmación de que calquera persoa poda conciñar independentemente dos recursos que dispoña e do tempo.

Eso fixo que media España collera as sarténs e cacerolas e foran as cociñas para non sair, de alí ata ter o seu "solomillo con patatas cocidas e guarnición de boletus" ao punto do crítico máis cercano, é dicir, a familia ou en casos máis extremos, os veciños.

Posteriormente estrenarían a versión para nenos dese programa, este feito unido a que se comprabas "Cola Cao" ou "Nexkic" regalábanche unhs artiluxios para cociñar, fixo que os rapaces foran a cociña a deleitarnos cos seus postres.

Como as demais cadeas de televisión viron o éxito dese programa, eles tamén decidiron facer un e chegaron máis programas gastronómicos como "Top chef", "Pesadilla en la cocina", "El Xhef". Seguro que nos canais infantís tamén existen algúns programas relacionados co mundo culinario.

Eu creo que esta moda segue o ciclo de todas as modas, no momento do seu lanzamento ten moito éxito, despois aparece a competencia e posteriormente o seu declive e ninguén acordarase dela. Así que espero que a sepan exprimir ben porque xa entramos na súa época de declive.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txt