É certo que nos últimos anos a gastronomía acadou moita popularidade,
concedendo premios importantes (como o son as Estrelas Michelin), montando
restaurantes de luxo, etc. Isto fai que a nosa gra gastronomía
mellore e acade máis importancia, mais pese a isto, tamén ten os
seus aspectos negativos.
Na miña opinión, o que comezou sendo como unha moda pasaxeira,
acabouse convertendo nun dos puntos máis destacados do noso día
a día.
O que antes só se dedicaba a cociñar, pratos típicos, tradicionais...
vamos, os de toda a vida, agora dedícase a experimentar con ela como
se de unha rata de laboratorio se tratase. Con cousas como por exemplo
o nitróxeno líquido, ou novas técnicas culinarias con nomes complexos
de pronunciar.
E moitos deses pratos funcionan. Gustan, acadan un gran prestixio, e é
algo determinante para gañar o xa citado anteriormente, a tan prestixiosa
Estrela Michelin. Fai que quen a gaña se encha de orgullo e satisfación
por realizar un bo traballo e saber que gustou (ademais de encher os
bolsillos de cartos, claro).
A cociña é coma todo na vida, vai evolucionando a medida que pasa
o tempo.
Mais isto conleva tamén a aspectos negativos, como son o encarecemento
dos pratos a niveis nos que só os pode pagar alguén con moitos
cartos.
Pódese entender que esa persoa e o seu restaurante teñan certo
prestixio, pero deberían considerar que non todo o mundo ó que lle
gustaría probar eses platos pode pagar semexantes prezos. É unha
loucura.
E ben se es un dos afortunados, outro aspecto negativo e a "cola" que
tes que esperar para poder comer aí. Débese a todas as reservas
que xa hai, polo que con sorte, mínimo tócache esperar 6 meses
para poder ir. Para que ó final non acabe resultando, pois a espera ou non valeu a pena, ou ben a cantidade ou a satis
fación non foi a mellor.
Polo tanto, ambas cociñas están ben e sabén ben, tanto a tradicional
como a máis innovadora, mais no meu gusto prefiro a tradicional.
É máis abondosa (en cantidade) e leva outro toque que a innovadora non
ten. Sí, a ecociña evoluciona e seguirá evolucionando, mais pese a todo
isto, a mellor é a de toda a vida. Para min, esta evolución na cociña non
é innecesaria.