CORT_0560
ABAU/2016-2017/CD16/xuño/07
Comisión Delegada | 16 |
Convocatoria de exame | Xuño |
Tema | A gastronomía |
Opcións de visualización
Texto:
Mostrar:
Anotación:
Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización
O fenómeno actual da cociña e da gastronomía vén sendo algo recurrente nos
últimos anos. Tempo atrás a cociña era soamente concebida coa función de alimen
tar as bocas dunha familia, pero por diversos motivos foi cambiando de función. Un
deles é a mellora dos instrumentos. Fronte os antigos cubertos ou culleres, hoxe en
día hai elementos tan innovadores como fornos capaces de quentar a altas tempe
raturas ou refrixeradores que empregan gases non-convencionais. A existencia de di
tos instrumentos permite concebir a cociña cunha función máis lúdica. Outro dos fac
tores é a mellora nos tratamentos dos alimentos. Antes, produtos como a carne ou
o pescado eran postos na mesa case despois de ser obtidos, pero nos nosos tempos exis
ten importantes controis de calidade que fan da cociña un ámbito máis protexido e
polo tanto susceptible de admitir innovacións.
Ao lado de ditas innovacións están tamen os cursos de cociña, que permiten que
a xente experimente cos alimentos e sexa capaz de crear os seus propios pratos.
Estes permiten que a imaxinación se plasme sobre a comida, cousa que fai tempo
era imposible.
Todos estes factores fan da cociña e da gastronomía un ámbito moi atractivo, cada
vez hai máis restaurantes nos que a innovación e a novidade están á orde do día,
pero polo ben da sociedade isto debería ser só unha moda. Malia que a calidade
dos alimentos é cada vez maior, a cantidade é xusto o contrario. Non pode ser que
haxa restaurantes nos que pagando vinte euros comas ben e noutros por ese diñeiro
non teñas nin para empezar. Ademais, a crítica gastronómica vai en ocasións dema
siado lonxe, criticando e quitándolle valor a pratos que en épocas anteriores serían
todo un luxo.
Resumindo, esta moda non pode durar moito máis, xa que se isto segue así necesita
remos tres meses de soldo para comer un día, e ademais, a consecuencia directa
desta nova cociña é o desperdicio dos alimentos, xa que se tira moita comida en
bo estado. Por moitas esferificacións que haxa e pratos minúsculos, nada mellor
que unha boa chuleta ou un prato de lentellas.
Lenda: | Lectura difícil • Texto borrado • Texto engadido |
Descargar vista actual como txt