CORT_0561
ABAU/2016-2017/CD16/xuño/08
Comisión Delegada | 16 |
Convocatoria de exame | Xuño |
Tema | A gastronomía
|
Opcións de visualización
Texto:
Mostrar:
Anotación:
Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización
A gastronomía e a cociña son termos case irmáns, refe
ridos ao mundo da comida, dos restaurantes ou, mesmamen
te, dos cáterings. Os dous baséanse no obxectivo de acadar
o mellor prato ou menú, sumándolle a mellor presentación,
o mellor olor e, sobre todo, o mellor sabor. Para iso existen
persoas que dedican a súa vida a iso, xa sexa inves
tigando, ensinando ou supervisando (como é o caso dos gastróno
mos). Esta industria está dentro da hostelería, e nos últi
mos anos acadou un crecemento notable aberto a dis
tintas e variopintas opinións e debates.
O cambio cultural é unha causa avalada por
case todos, xa que o avance cultural, o crecemento
demográfico... son factores que afectan ás industrias cun mar
xe de innovación, como pode ser a gastronomía ou a cociña.
Nos nosos días están de moda os restaurantes con "estrea
Michelín", os cales son caracterizados pola súa cociña "minima
lista", unha gastronomía máis preocupada pola presentación
e menos pola abundancia, xa que presentan pratos con pou
ca cantidade de comida pero con sabores moi intensos. Hai
distintas opinións sobre o surximento desta industria, den
de os que pensan que é por cuestións de moda ata os que
pensan que é froito dunha forte revolución.
A modo de remate, dende a miña óptica penso que
é unha industria que vai ter agora o seu auxe pero que,
nun futuro, diminuirá a súa función debido ao esgotamen
to da innovación.
Lenda: | Lectura difícil • Texto borrado • Texto engadido |
Descargar vista actual como txt