CORT_0563
ABAU/2016-2017/CD16/xuño/10
Comisión Delegada | 16 |
Convocatoria de exame | Xuño |
Tema | A gastronomía |
Opcións de visualización
Texto:
Mostrar:
Anotación:
Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización
Na actualidade vivimos nun mundo no que a gastronomía e o mundo da
cociña acadaron unha enorme popularidade. Tanto é así, que entregan
premios por elaborar determinados pratos, publícanse libros, aparecen novos
programas televisivos adicados exclusivamente á cociña... No pasado,
porén, isto non era así. Antes cociñábase para sobrevivir, conseguindo alimento
principalmente no campo, en concreto Galicia, comunidade ruralizada xa fai
moitos anos. É nesta ollada ao pasado onde se aprecian mellor ás diferenzas
no mundo gastronómico pasado e actual.
O poderoso mundo tecnolóxico ten moito que ver neste asunto alimentario.
Vivimos nunha sociedade na que todo se colga nas redes sociais, e na que
os xa máis que coñecidos "influencers" condicionan dalgunha maneira as nosas
vidas. É por iso, que a gastronomía acada máis e máis popularidade, porque
as persoas populares que frecuentan certos restaurantes publícano nas suas redes
invitando así ao resto do mundo a acudir. Está claro que dende un principio
o mundo da cociña aporta outras populares vantaxes e que o mencionado
anteriormente non é mais que un factor de axuda para garantir a sua popularidade. A gastronomia axuda a coñecer mellor un lugar, as suas
costumes, os seus propios alimentos... Cando unha cidade un país ten unha moi
boa e recomendable gastronomía achega un maior número de turistas, algo máis que
favorable para a economía dun país. Ben, pois cando algo gusta, unhas persoas
transpásanllo oralmente a outras, por iso agora cas redes e co internet o proceso
faise máis doado e rápido, proporcionándolle á gastronomía maior prestixio, o cal
non parece quedarse nunha simple "moda pasaxeira".
Baixo a miña óptica, o factor tecnolóxico é máis que importante e decisivo
nesta actual popularidade que acada a gastronomía. En todos os lugares a
gastronomía debe ser entendida coma elemento esencial para o verdadeiro coñecemento
do lugar en cuestión. Por iso, hai algo mellor que as novas tecnoloxías para
potencialo?
Lenda: | Lectura difícil • Texto borrado • Texto engadido |
Descargar vista actual como txt