CORT_0577
ABAU/2016-2017/CD17/xuño/02
Comisión Delegada | 17 |
Convocatoria de exame | Xuño |
Tema | A gastronomía |
Opcións de visualización
Texto:
Mostrar:
Anotación:
Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización
O ser humano chegou a un po punto da evolu
ción de tal riqueza e complexidade, que é capaz
de xerar gran diversidade de formas artísticas
para calquera tipo de público. Na actualidade,
unha das máis famosas e aceptadas é a
culinaria, plenamente integrada na sociedade.
Aínda que existen prestixiosos restaurantes que
incorporaron esta modalidade hai tempo, practica
da polos mellores cociñeiros, deuse a coñecer aber
tamente cos primeiros programas e concursos de
talentos de cociña xunto cos libros de receitas dos máis recoñecidos
chefs, sendo practicada por calquera amante desta
modalidade no seu fogar., o que supuxo a súa potencia
ción. A gastronomía e a cociña moderna con
tan cunha serie de elementos ao seu favor. Por
unha parte presenta un gran avbano de posibilida
des, con alimentos de todo tipo e fusión de tra
dición e modernidade ou de cultura oriental e
occidental. Unha mostra disto é o auxe das via
xes e tours gastronómicos, co que se favorece
ao turismo, como por exemplo en Galicia, ao ter
moitas denominacións de orixe en produtos da terra.
Por outra parte constitúe unha forma de arte que
ofrece ao cliente a posibilidade de experimentar
e xogar co o sentido do gusto e olfato, rompen
do co concepto de comer para vivir.
Pola contra, o seu custo é elevado, de maneira
que podería tratarse dunha simple moda pasaxei
ra para a maioría da poboación, coa excepción
da élite de maior poder adquisitivo, que podería
seguir disfrutando dela de forma máis duradei
ra, competindo coas tradicionais pintura, escultura,
música e danza.
Lenda: | Lectura difícil • Texto borrado • Texto engadido |
Descargar vista actual como txt