CORT_0580
ABAU/2016-2017/CD17/xuño/05
Comisión Delegada | 17 |
Convocatoria de exame | Xuño |
Tema | A gastronomía
|
Opcións de visualización
Texto:
Mostrar:
Anotación:
Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización
Nos últimos anos a gastronomía e a cociña acadaron moita popularidade,
tanto nos medios de comunicación (revistas, programas de televisión...)
como na vida cotiá da xente.
Poderíamos comezar falando da súa aparición na televisión. Na actualidade
hai moitos programas dedicados á cociña. Por exemplo, un moi coñecido é
"Máster Chef" unha competición gastronómica entre adultos e entre nenos.
O feito de aparecer na televisión aumenta ó interese da xente pola gastrono
mía, ben por querer participar nese tipo de programas ou ben por aprender
novos pratos da cociña moderna cos que impresionar aos seus amigos ou
familiares ou polo simple feito de querer probar cousas novas.
Continúo mencionando a súa importancia cultural, xa que en cada país, e
incluso dentro de cada país en cada comunidade, hai uns tipos de comidas
diferentes que fan todavía máis únicas as culturas e ademáis favorecen
ao turismo.
Pero creo que o interese gastronómico que estamos a vivir agora é máis
ben unha moda. O que chamamos "alta cociña", é propia de restaurantes
bastante excedidos de prezo que só se poden permitir xente cunha economía
alta. Hay persoas que o fan por paixón á gastronomía, a probar cousas novas,
pero por outra parte tamén están áas que o fan para demostrar aos
demáis a súa alta situación económica, o que fai de algo que se podería
considerar unha arte, unha moda pasaxeira.
Lenda: | Lectura difícil • Texto borrado • Texto engadido |
Descargar vista actual como txt