GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0580

ABAU/2016-2017/CD17/xuño/05

Comisión Delegada17
Convocatoria de exameXuño
TemaA gastronomía

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

Nos últimos anos a gastronomía e a cociña acadaron moita popularidade, tanto nos medios de comunicación (revistas, programas de televisión...) como na vida cotiá da xente.

Poderíamos comezar falando da súa aparición na televisión. Na actualidade hai moitos programas dedicados á cociña. Por exemplo, un moi coñecido é "ster Chef" unha competición gastronómica entre adultos e entre nenos.

O feito de aparecer na televisión aumenta ó interese da xente pola gastronomía, ben por querer participar nese tipo de programas ou ben por aprender novos pratos da cociña moderna cos que impresionar aos seus amigos ou familiares ou polo simple feito de querer probar cousas novas.

Continúo mencionando a súa importancia cultural, xa que en cada país, e incluso dentro de cada país en cada comunidade, hai uns tipos de comidas diferentes que fan todavía máis únicas as culturas e ademáis favorecen ao turismo.

Pero creo que o interese gastronómico que estamos a vivir agora é máis ben unha moda. O que chamamos "alta cociña", é propia de restaurantes bastante excedidos de prezo que se poden permitir xente cunha economía alta. Hay persoas que o fan por paixón á gastronomía, a probar cousas novas, pero por outra parte tamén están áas que o fan para demostrar aos demáis a súa alta situación económica, o que fai de algo que se podería considerar unha arte, unha moda pasaxeira.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txt