GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0581

ABAU/2016-2017/CD17/xuño/06

Comisión Delegada17
Convocatoria de exameXuño
TemaA gastronomía

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

Poderíase dicir que a gastronomía galega está nun dos seus mellores momentos a día de hoxe pois está nun auxe constante non en Galicia, senón que tamén no resto de España e no resto do mundo.

No meu parecer non existe unha clara explicación, senón que este éxito foi un golpe de sorte pois a comida galega leva sendo boa dende sempre.

Mais xa non é a comida, tamén obtiveron grandes recoñecementos a nivel nacional os centros hosteleiros de Galicia, como o de Vilamarín en Ourense ou o de Noia, preto de Santiago de Compostela. Considérase a formación gastronómica destes centros excelente.

Eu o considero un cambio cultural moi importante, enriquecedor e duradeiro dentro da cultura galega, e non no ámbito económico, pois beneficia ás cadeas de restaurantes ca atracción dun maior número de turistas, senón tamén no ámbito persoal, pois a todos os galegos lles gusta que lle digan ca súa comida é das mellores, por non dicir a mellor.

Paréceme tamén moi importante cos galegos sepamos valorar a nosa propia comida e a gran calidade de formación que temos no mundo hosteleiro de Galicia.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txt