GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0582

ABAU/2016-2017/CD17/xuño/07

Comisión Delegada17
Convocatoria de exameXuño
TemaA gastronomía

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

Nos últimos anos, o auxe da popularidade da cociña e da gastronomía é un feito real. Tanto a calidade das comidas, como o número de cociñeiros aumentaron a súa repercusión nunha sociedade que se estaba a o acostumar á "comida lixo".

Unha das causas principais desta popularidade é o incremento do turismo. A necesidade de viaxar e coñecer novos lugares e culturas leva consigo a idea de coñecer a gastronomía típica do país de destino. Esto tamén pode darse, a debido á aparición de novos centros específicos para a aprendizaxe de da cociña e as súas técnicas, co que os profesionais están mellor formados.

Penso que máis que unha moda pasaxeira, a boa cociña, sobre todo a diferente, a innovadora, chegou para quedarse. cCada vez son máis os que se atreven a incorporar á cociña novos ingredientes e formas tr de traballala, ata agora nunca vistas. E isto é o que fai que sigamos avanzando, a posibilidade do fracaso, pero tamén a de lograr un gran éxito, e isto que pasa ao arriscarse e querer ser os mellores.

Por outra banda, a inter culturalidade e a chegada de emi inmigrantes ou a saída dos habitantes do propio país, contribúe a expandir a cociña local e así, internacionalizala e dala a coñocer. coñecer. Tamén inflúen o número de premios e recoñecementos dos que gozamos hoxe en día para grandes cociñeiros e restaurantes, así como programas de televisión como "Master Chef".

A con cociña é unha verdadeira he ferramenta cultural que non se debería perder, e que debe ser apoiada polas institucións para lograr que siga avanzando.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txt