Nos últimos anos, o auxe da popularidade da cociña e da
gastronomía é un feito real. Tanto a calidade das comidas, co
mo o número de cociñeiros aumentaron a súa repercusión nunha sociedade
que se estaba a o acostumar á "comida lixo".
Unha das causas principais desta popularidade é o incre
mento do turismo. A necesidade de viaxar e coñecer novos lugares
e culturas leva consigo a idea de coñecer a gastronomía típica do
país de destino. Esto tamén pode darse, a debido á aparición de
novos centros específicos para a aprendizaxe de da cociña e
as súas técnicas, co que os profesionais están mellor formados.
Penso que máis que unha moda pasaxeira, a boa cociña,
sobre todo a diferente, a innovadora, chegou para quedarse.
cCada vez son máis os que se atreven a incorporar á cociña
novos ingredientes e formas tr de traballala, ata agora nunca
vistas. E isto é o que fai que sigamos avanzando, a posibilidade
do fracaso, pero tamén a de lograr un gran éxito, e isto só que só pasa ao
arriscarse e querer ser os mellores.
Por outra banda, a inter culturalidade e a chegada de
emi inmigrantes ou a saída dos habitantes do propio país, contribúe a
expandir a cociña local e así, internacionalizala e dala a coñocer. coñecer.
Tamén inflúen o número de premios e recoñecementos dos que
gozamos hoxe en día para grandes cociñeiros e restaurantes, así
como programas de televisión como "Master Chef".
A con cociña é unha verdadeira he ferramenta cultural que
non se debería perder, e que debe ser apoiada polas institucións
para lograr que siga avanzando.