CORT_0587
ABAU/2016-2017/CD17/xuño/12
Comisión Delegada | 17 |
Convocatoria de exame | Xuño |
Tema | A gastronomía |
Opcións de visualización
Texto:
Mostrar:
Anotación:
Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización
Nos últimos anos a cociña e mais a gastronomía acadaron moita
popularidade, na miña opinión isto débese a unha moda pasaxeira, pois
se fose un cambio cultural máis duradeiro este proceso iría aos poucos,
é dicir, non de repente todo o mundo comezaría no mundo da
gastronomía.
As principais causas poden ser a multitude de programas de cociña
que hai na televisión, incluso para os rapaces.
Poñamos o exemplo de Master Chef.,, nenos pequenos cociñando pratos
que moitos adultos non saben nin preparar. Está ben que se a
un neno lle gusta cociñar que o faga, pero o problema ven
cando son os pais os que queren que os fillos acudan a eses programas,
nos que ademais de aprender sobre a gastronomía, aprenden tamén
a competir, e competir ata certo punto está ben, pero hai veces
nos que se exceden límites.
Non me parece medio normal que os nenos ou adolescentes se frustren por
"perder" nun concurso de cociña, pois o importante é participar e ter
aprendido o que che gusta. pero
Agora ben, no caso de que fose un cambio cultural máis duradeiro non
nos viría nada mal, pois aprender sobre a gastronomía ten que ser algo
estupendo pois axudache a coñecer moitas culturas e a miralas dende
unha perspectiva diferente.
Lenda: | Lectura difícil • Texto borrado • Texto engadido |
Descargar vista actual como txt