GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0589

ABAU/2016-2017/CD17/xuño/14

Comisión Delegada17
Convocatoria de exameXuño
TemaA gastronomía

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

Nos últimos anos, ascendeu notablemente o interés pola cociña, sobre todo, por aquela a que chaman alta cociña, esa cuxos na que o nome do prato ocupa máis do que a porción de comida que realmente é, esa na que en vez de saír do restaurante cheo pesando algo máis, saese do local mais lixeiro, por dúas razons o tamaño das raczións e o seu elevado prezo, capaz de vaciar a carteira máis voluminosa, pero, a que se devbe este repentino ascenso do gst gusto pola cociña?

Por un lado, apareceron recentemente programas, que alcanzaron gran éxito nos que persoas "anónimas" ou famosos, sen estudos culinarios compiten por ser os mellores cocineiros, e o caso de programas como master chef ou top chef, que como non importaronse e versonaronse da televisión inglesa e Eestado unidense, este auxe de programas culinarios de éxito fan que a poboación investigue máis acerca os pratos que ven pepr preparar en televisión, con esa pinta tan glamurosa e a promesa de ser máis sanos que un plato de cociña tradicional.

Por outro lado, ao ser esta una moda derivada dun programa de televisión, comezará a desaparecer cando o programa empezce a desgastarse e parecer monótono para a audiencia.

Por tanto, esta e unha moda con "fecha data de caducidade", pero poida que ainda esté presente connosco uns un par de anos máis xa que é relativamente recente.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txtAnotación multipalabra