GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0590

ABAU/2016-2017/CD17/xuño/15

Comisión Delegada17
Convocatoria de exameXuño
TemaA gastronomía

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

A aparición de moitos cociñeiros de diversos países, a maioría moi bos na elaboración de pratos, deu lugar a despertou nalgunhas persoas o interese de probalos e saborealos todos. Pero máis tarde, tanta variedade de elaboracións, técnicas e alimentos, culminou na competitividade dos seus autores, os cociñeiros.

Alguén tiña que saborear todos os pratos "estrela" dos cociñeiros e determinar cal estaba mellor ou peor elaborado, xustificalo... cousa que poderían facer os gastrónomos acostumados a este tipo de probas, e non calqueira.

Naceu así o que está moi de moda, a competitividade non por ver quen cociña mellor, senón por ver quen é o mellor en valoralos.

Penso que é un traballo e unha afición que ten máis cousas positivas que negativas. A única negativa podería ser topar con dous ou tres pratos en mal estado e pasar un par de días co estómago revolto. Pero pensando nas positivas, estás valorando a elaboración dun prato que algún cociñeiro fixo deixándose a alma para complacerte. E ti seguramente estás disfrutando do prato xa que terá unha perfecta ou casi perfecta elaboración.

Ademáis diso, tes a oportunidade, se realmente vales como gastrónomo, de viaxar moito e probar outro tipo de comidas, de distintas culturas, de distinta xente, posto que moitas veces, moitos de nós fixámonos no aspecto exterior que pode ter un prato, e se vemos que non está elaborado do mesmo xeito (posto que pode ser de distinta cultura) xa non o ve probamos con tantas ganas.

Penso pois, que ser gastrónomo é interesante, e para selo hai que ter valentía e nacer xa para selo.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txt