GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0607

ABAU/2016-2017/CD18/xuño/01

Comisión Delegada18
Convocatoria de exameXuño
TemaA gastronomía

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

A cociña púxose de moda estes últimos anos debido ao aumento de creación e emisión de programas relacionados con este ámbito.

Como tosdos sabemos, as mellores plataformas para a expansión de información hoxe en día son as redes sociais e a televisión. Todas as modas de hoxe en día posúen os seus comezasn nestas plataformas, polo cal resulta relativamente doado crear unha moda se sabemos como crear unha boa primeira impresión e saber promocionala.

EIsto é o que estar a pasar noultimamente cos programas de cociña. Fai dez anos xa había programas con moitas visitas sobre cociña como por exemplo a "cociña con Calrlos Arguiñano" ou "crónicas carnívoras", ou un no noso idioma como é "Larpeiros".

Pero cando se produxo realmente un auxe destes programas foiproduciuse vai tres anos máis ou menos, co lanzamento do programa "mMasterchef" por parte da Televisión Española, o cal tivo un grande número de audiencia e que posteriormente foi copiado por países arredor de todo o mundo.

Hoxe en día as vantaxes que teñen estos programas é que todavía seguen xerando bastante audiencia o cal resulta interesante de cara as grandes empresas e que indirectamente crea postos de traballo o cal reforza a economía dun país.

As desvantaxes son que tal e como avanzan os acontecementos esto se trata dunha "moda" e que deixará de ser tan "rentable" nun futuro a corto ou medio prazo.

Na miña opinión estos programas poden chegar a ter algún fin educativo, máais tamén podemos dicir que non deixa de ser un concurso o cal provocará que acaben aborrecendo e se deixen de facer este tipo de programas.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txtAnotación multipalabra