GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0611

ABAU/2016-2017/CD18/xuño/05

Comisión Delegada18
Convocatoria de exameXuño
TemaA gastronomía

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

Estamos ante un tema de actualidade, a gastronomía e a cociña, cuxo auxe se atopa nas diferencias que presentou dita actividade o longo dos anos.

Na miña opinión as causas da súa popularidade actual céntranse, nos protagonistas que as levan a cabo, é dicir, hoxe en día, sobretodo no relativo os programas televisados, encontramos un maior número de homes cociñeiros, factor que ata fai poucos anos considerábamos practicamente imposible, o que tamén leva a ver reflexado un cambio cultural na sociedade. Respecto o mencionado anteriormente dos programas de televisión, considero que son unha moda pasaxeira xa que toda a popularidade débese a que inda hoxe seguen sendo novidade, así como o relativo a gastronomía.

Unha vantaxe que supoñen , encontrámola nos postos de traballo xa que o estar de moda poden incrementarse, así como a apertura de restaurantes.

Referido tamén a estes temas, podemos atopar tipos de gastronomía e cociña para todos os bolsillos. e tamén nos permite achegarnos máis a cultura doutros lugares, o coñecer os seus pratos típicos e degustar novos sabores.

Mais as veces, o que antes coñeciase como un prato tradicional dalgun lugar, pode estar sometido a críticas e chegar a perxudicar restaurantes, bar, por exemplo da man dos gaostrónomos máis esixentes.

En conclusión, tanto a gastronomía como a cociña poden abrir a sociedade a novos cambios culturais coma os que están a suceder e seguir acadando moita popularidade.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txtAnotación multipalabra