Estamos ante un tema de actualidade, a gastronomía e a
cociña, cuxo auxe se atopa nas diferencias que presentou dita
actividade o longo dos anos.
Na miña opinión as causas da súa popularidade actual
céntranse, nos protagonistas que as levan a cabo, é dicir,
hoxe en día, sobretodo no relativo os programas televisa
dos, encontramos un maior número de homes cociñeiros,
factor que ata fai poucos anos considerábamos practica
mente imposible, o que tamén leva a ver reflexado un
cambio cultural na sociedade. Respecto o mencionado
anteriormente dos programas de televisión, considero que
son unha moda pasaxeira xa que toda a popularidade
débese a que inda hoxe seguen sendo novidade, así
como o relativo a gastronomía.
Unha vantaxe que supoñen , encontrámola nos postos de
traballo xa que o estar de moda poden incrementarse,
así como a apertura de restaurantes.
Referido tamén a estes temas, podemos atopar tipos de
gastronomía e cociña para todos os bolsillos. e tamén nos permite achegarnos máis a cultura doutros
lugares, o coñecer os seus pratos típicos e degustar
novos sabores.
Mais as veces, o que antes coñeciase como un prato tradi
cional dalgun lugar, pode estar sometido a críticas e chegar
a perxudicar restaurantes, bar, por exemplo da man dos
gaostrónomos máis esixentes.
En conclusión, tanto a gastronomía como a cociña poden
abrir a sociedade a novos cambios culturais coma os que
están a suceder e seguir acadando moita popularidade.