GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0619

ABAU/2016-2017/CD19/xuño/03

Comisión Delegada19
Convocatoria de exameXuño
TemaA gastronomía

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

A gastronomía é máis importante na actualidade do que foi nunca antes. Isto se debe a que apareceron novas técnicas de cociña coma, por exemplo, as vangardistas. Ademáis a posibilidade de poder viaxar a outros países amplía o abanico de opcións se mellorou a calidade da elaboración nos pratos. Pese a eisto, as principais razóns do auxe da gastronomía son outras.

A televisión deu un gran impulso a este colectivo mediante a creación de realities nos cales uns concursantes loitan por ser o mellor (Master Chef, Top Chef). Quen no veu nunca un destes programas, ou incluso o segue activamente?

Outro punto a ter en conta é a capacidade de poder viaxar a outros países, cunha diferente cultura e cociña. Todo o mundo escoitou a palabra "Fish and Chips", "sushi" ou "kebab". Ben é certo que actualmente é posible probar estes platos no teu país, pero nonen é o mesmo.

Por último é desta destacable a comodidade da sociedade actual, preferindo comer en restaurantes ou chamar a domicilio antes que facerse eles mesmos a comida. Isto aumenta considerablemente os efectivos dos restaurantes e a dieta dos consumidores, tomando un día pizza, outro ensalada, outro carne...

De manera que isto nos deixa cun claro auxe na actualidade da gastronomía, pero cun futuro incerto. Ninguén sabe cando a sociedade se aburrirá dos realities, da comida extranxeira ou de comer fora da casa. Sexa como sexa, o futuro da gastronomía está nas mans dos consumidores e na capacidade evolutiva dos chefs.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txt