CORT_0621
ABAU/2016-2017/CD19/xuño/05
Comisión Delegada | 19 |
Convocatoria de exame | Xuño |
Tema | A gastronomía |
Opcións de visualización
Texto:
Mostrar:
Anotación:
Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización
Todas as culturas do mundo posúen a súa propia
cultura culinaria, polo que a diversidade gastronómica
mundial e moi extensa, dando lugar a que se poidan
experimentar moitas novas tendencias gastronómicas
axenas as nosas habituais.
A cociña e a gastronomía foron gañando moita
popularidade xa que nos permiten trasladarnos a outros
países e culturas na nosa propia casa. Hoxe en día
é moi normal e frecuente que atopemos restaurantes a
pé de rúa de comidas de países axenos ao noso,
atopando por exemplo nun mesmo lugar comida tailandesa,
chinesa, americana, breasileira... O que nos permite ter
gran variedade de opcións sen ter que caer na monotonía
gastronómica. Pero non só e importante a gastronomía
extranxeira, xa que a nosa propia témola sin explorar
profundamente debido a que día a día tomamos platos
moi ordinarios ou comúns. Nos últimos anos tamén alcanzou
moita popularidade a mestura de culturas gastronómicas,
dando lugar a novas sensacións culinarias.
En resumo, a gran variedade culinarias danos a
opción de trasladarnos a culturas moi diversas sen
necesidade de movernos, e tamén nos permite explorar
novas sensacións a través da comida.
Lenda: | Lectura difícil • Texto borrado • Texto engadido |
Descargar vista actual como txt