GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0623

ABAU/2016-2017/CD19/xuño/07

Comisión Delegada19
Convocatoria de exameXuño
TemaA gastronomía

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

A popularidade da cociña e a gastronomía é notable gañada nos últimos anos é notable. Podemos apreciala na multitude de programas de cociña que hai na televisión, tanto competitivos como deidácticos. É importante facer este inciso xa que son os primeiros os que verdadeiramente están impulsando este mundo dos aromas de nitróxeno líquido e reconstruccións que nada teñen que ver coa cociña clásica e tradicional.

Os programas didácticos teñen sen moitas variacións a mesma audiencia que hai dez anos. Estes tratan sobre recetas sinxelas e cuxa preparación na casa é plausible. Teñen verdadeira utilidade xa que probablemente calquera é capaz de facer un dos seus pratos porque mostran a preparación paso a paso.

Sen embargo, os programas competitivos non entran nestas especificacións xa que os pratos preparados nel conteñen produtos ou precisan técnicas que non están ao alcanzce dun cociñeiro amateur. A xente, por tanto, debe miralo máis que nada pola tensión entre concursantes,. xa É certo que é entretido, pero seguramente a cociña nel sexa ignorable.

En conclusión habería que calificar a este fenómeno de moda pasaxeira máis que duradeira como foi a moda dos concursos de canto, aínda que segue con forza e con índices de audiencia moi altos, feito que sorprende se analizamos o pouco fundamento dos programas.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txt