Hoxe en día, cada vez son máis as personas que, no seu tempo
libre, adícanse a cociñar. Esta está converténdose nunha afición
moi popular entre adultos e mozos, que pasan horas e horas prepa
rando pratos na cociña.
Unha das causas deste fenómeno poderiamos atopala nos estresantes
traballos da nosa sociedade. Os horarios perseguen no seu ao traballador
ao longo de todo o día, as présas por chegar dun sitio a outro
e o estrés dos prazos que impón o mundo laboral fan que cada
vez sexa máis necesaria unha afición coa que distraerse e esquecerse,
aínda que por pouco tempo, dos compromisos de cada un.
Outra das posibles causas de que a afición escollida sexa a gastronomía
pode derivar da anterior. Os traballos actuais restan tempo aos momentos
do día adicados a descansar e ao xantar. Por isto, cada vez son máis
as persoas que almorzan de camiño ao traballo, de volta a casa,
no mesmo traballo ou que, incluso, non atopan tempo para almorzar.
Desta forma pode entenderse que de vez en cando se can aparezan
caprichos dunha boa comida e dun bo xantar.
É por todo isto polo que, se as condicións laborais cambiasen e houbese
máis tempo (ademais de salarios máis elevados para poder ir a restaurantes)
as comidas diarias serían de máis calidade e non se precisarían estes
antoxos dunha boa comida.
A outra principal causa é a crise. Unha crise que afecta a milleiros de
persoas que apenas poden chegar a fin de mes. Estes non poden ir a
restaurantes, nin celebrar acontecementos nunha festa. Por isto prefiren facer
a comida eles mesmos dunha forma igual de boa e máis barata.
Esta "moda" pode aumentar a calidade dos almorzos en dirección a
ter vidas máis saudables polo que, a pesar da necesidade de melloras
laborais e económicas, debería manterse a gastronomía como pasatempo
das persoas.