Co paso dos anos, e un pouco axudado pola televisión,
o mundo gastronómico foi collendo importancia e
popularidade na nosa sociedade.
Son moitos os programas hoxe en día de concursos
de cociña, de clases ou recetas, de problemas en
restaurantes, de restaurantes de élites... que chean
as horas e logran o favor e o interese do público.
Hoxe en día Na actualidade, se ti vas a un
restaurante, considerado polos críticos, é moi probable
que te atopes con plratos pequeñnos, comidas exóticas,
e salsas que adornen toda a sabor da comida tradicional.
Que é, en parte, o que busca a nosa sociedade, ou unha
parte dela. Máis, ¿realmente isto vaise consolidar? Vai
perdurar o novo? O mundo da gastronomía, igual que
o mundo da moda está en constante cambio e
renovación, é probable que os novos cambios deixen
de agradar ao público, que os programas deixen de
ter interese, e que as persoas dense gconta que, polo
prezo que pagas esa "delicia" comería perfectamente
unha familia no tercer mundo.
Acostumamos a deixar no prato moito do que nos
servimos, será por eso que as racións son cada vez
máis pequenas. Comemos de forma selectiva, "isto que
me gusta" ou "mellor isto non" "a verdade é que non
me apetece" máis nunca pensamos nos demáis. Non só
nese quen non vai poder comelo ou probalo nunca,
senón na p que quedanos lonxe, senón nesa persoa
que o fixo, con todo o esmero e o seu traballo,
e ve que o menos precias como o autor, iso costa
afrontalo.
En conclusión, o avance da gastronomía, poderá nuns
anos deixar de ser tema de interese público, máis
nunca deixará de avanzar e innovar, algo propio
da sociedade, das persoas.