GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0625

ABAU/2016-2017/CD19/xuño/09

Comisión Delegada19
Convocatoria de exameXuño
TemaA gastronomía

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

Co paso dos anos, e un pouco axudado pola televisión, o mundo gastronómico foi collendo importancia e popularidade na nosa sociedade.

Son moitos os programas hoxe en día de concursos de cociña, de clases ou recetas, de problemas en restaurantes, de restaurantes de élites... que chean as horas e logran o favor e o interese do público.

Hoxe en día Na actualidade, se ti vas a un restaurante, considerado polos críticos, é moi probable que te atopes con plratos pequeñnos, comidas exóticas, e salsas que adornen toda a sabor da comida tradicional. Que é, en parte, o que busca a nosa sociedade, ou unha parte dela. Máis, ¿realmente isto vaise consolidar? Vai perdurar o novo? O mundo da gastronomía, igual que o mundo da moda está en constante cambio e renovación, é probable que os novos cambios deixen de agradar ao público, que os programas deixen de ter interese, e que as persoas dense gconta que, polo prezo que pagas esa "delicia" comería perfectamente unha familia no tercer mundo.

Acostumamos a deixar no prato moito do que nos servimos, será por eso que as racións son cada vez máis pequenas. Comemos de forma selectiva, "isto que me gusta" ou "mellor isto non" "a verdade é que non me apetece" máis nunca pensamos nos demáis. Non nese quen non vai poder comelo ou probalo nunca, senón na p que quedanos lonxe, senón nesa persoa que o fixo, con todo o esmero e o seu traballo, e ve que o menos precias como o autor, iso costa afrontalo.

En conclusión, o avance da gastronomía, poderá nuns anos deixar de ser tema de interese público, máis nunca deixará de avanzar e innovar, algo propio da sociedade, das persoas.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txtAnotación multipalabra