CORT_0627
ABAU/2016-2017/CD19/xuño/11
Comisión Delegada | 19 |
Convocatoria de exame | Xuño |
Tema | A gastronomía |
Opcións de visualización
Texto:
Mostrar:
Anotación:
Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización
A gastronomía está presente nas nosas vidas dende fai siglos, constituindo o
blasón de moitas casas, pobos e países. A comida é un elemento diferenciador
dentro de cada cultura. De feito, cando viaxamos a un novo país, sempre proba
mos os pratos típicos, por que? Quizáis porque dalgunha maneira a través da
comida esté a historia desa nación, dos seus antepasados,... Hoxe en día, semella
estar de moda o feito de recuperar as cousas "de toda a vida", colocándolles
a etiqueta de vintage. Pero xa non se chama lacón con grelos, senon algún ti
po de deconstrución, ou redución cunhas gotiñas dalgunha espuma de algo tremen
damente novidoso. É así como recuperamos e transformamos os nosos pratos de
sempre? Eu opino que chega un punto en certo campo que pode parecer que xa
se probou todo e que non se pode reinventar máis, e que por iso, neste caso no
mundo da gastronomía, os novos experimentan co de sempre para darlle un novo
concepto. Persoalmente creo que si que se trata dunha moda pasaxeira que
quizáis a xente acepte polo simple feito de que "se leva agora". Prefiro a
moda de comer sán (que non debería ser unha moda), á moda de pagar un
prezo desorbitado por unhas gotiñas de espuma de polbo, cando podes comer un
verdadeiro polbo á feira por moitísimo menos, pero que vale moitísimo máis, e que verdadeiramente amosa a historia dunhas xentes, que
sempre permanece, non como as modas. As modas son algo pasaxeiro, e tal
vez cíclico, mais son simples intentos de plaxiar ou superar "o de sempre".
Lenda: | Lectura difícil • Texto borrado • Texto engadido |
Descargar vista actual como txt