GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0629

ABAU/2016-2017/CD19/xuño/13

Comisión Delegada19
Convocatoria de exameXuño
TemaA gastronomía

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

É certo que nos últimos anos produciuse un estourido no mundo culinario, co auxe da gastromía española e o incrementro da relevancia dos restaurantes españois a nivel mundial, como o caso do Celler de Can Roca, o sector da cociña gañou moita visibilidade, especialmente se temos en conta a aparición de novos concursos e "talent show" relacionados con este mundo, coma "Masterchef".

Esta moda no mundo culinario e sen dúbida un cambio cultural, que vai a quedar arraigado, non taotalmente pero si, parcialmente na nosa sociedade. A cociña na actualidade xa non é percibida como algo simple, é dicir,, facer comida, sen mais, seno non que é visto como algo mais, especialmente se temos en conta a alta cociña.

É certo que parte deste movemento é pasaxeiro, unha moda, pero e que finalmente rematará, pero sempre quedará a concepción dentro da nosa sociedade de que estudar cociña, non e preparar un bo plato de comida non é tan sinxelo, ademais de que o feito de ensinarnos a diferenciar os bos platos dos non tan bos.

En conclusión, este BOOM aumento de visibilidade do mundo culinario é un feito pasaxeiro no que concerne a todo o relacionado con temas comerciais, pero axudará a mellorar a situación dun sector moi desprestixiado e infravalorado.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txt