GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0632

ABAU/2016-2017/CD19/xuño/16

Comisión Delegada19
Convocatoria de exameXuño
TemaA gastronomía

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

Antes a profesión de cociñeiro non era algo doado e que lle gustara a xente, agora acadou moita popularidade.

En realidade, a cociña non gusta a todo o mundo, como se pensa actualmente, simplemente agora atopamos moitas ofertas de traballo neste ámbito; ademáis de que hai un montón de ciclos profesionais adicados a este tema e según a experiencia da xente son moi doados de realizar e con eles obtés un bo expediente porque ao ser tan doados, as notas son altas.

Agora, para as persoas que lle guste é moi lóxico que teñan a necesidade de integrarse neste campo, xa que descubriuse tantos ingredientes, tantas novas formas de preparar a comida, que se gústache cocinar ou a comida en xeral, isto sóa bastante apetecible.

Outra razón podería ser a falta de diñeiro e como tampouco se necesita ter uns estudos, aínda que haxa estes ciclos formativos, os restaurantes contratan a moita xente sen estudios e únicamente se ten un bo trato ou parece eficiente.

A parte negativa neste ámbito é os contratos en negro. Moitos bares, restaurantes ou cafeterías contratan a xente pero sen anteriormente firmar os papeis e ao final esta xente acaba explotada polos seus xefes e cun soldo de baixa calidade.

A partir de agora este campo de hostelería estará moi activo porque é unha maneira moi doada de conseguir traballo se non dispós de moitos recursos.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txtAnotación multipalabra