GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0638

ABAU/2016-2017/CD19/xuño/22

Comisión Delegada19
Convocatoria de exameXuño
TemaA gastronomía

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

Nos últimos anos a gastronomía e a cociña acadaron moita popularidade. As causas que propiciaron dito feito son diversas mais un factor clave foi internet, posto que os restaurantes utilizan o navegador para promocionarse gratuítamente con ofertas moi chamativas. Outro factor importante, foi o económico, posto xa que esta crise que arrastramos dende 2008 obrigou aos restaurantes a baixar os prezos, o que de algunha maneira acarreou baixar tamen a calidade da comida. Ademais, outro tándem que está pisando forte

Outro factor importante a esta popularidade da comida está nos medios de comunicación posto que existen programas que promoven a gastronomía como por exemplo "Master Chef". Este tipo de programas provocan a atención dos neno á comida dos máis cativos.

Esta moda gastronómica non sabemos canto vai durar, mais vendo o ritmo que leva, oiremos falar moitos anos da comida, como algo máis que "simples alimentos".

A nivel cultural, moitos municipios promoven festas parroquiais a prol de alimentos como queixo ou pan, e verdadeiramente este tipo de acontecenos acontecementos culturais enriquecen o país e permite indirectamente mover o comercio dos pequenos locais/empresas.

Para concluír, deberíamos seguir impulsando o enriquecemento da gastronomía galega e que nos coñecan recoñezan por unha boa comida, de prezo e calidade


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txt