CORT_0638
ABAU/2016-2017/CD19/xuño/22
Comisión Delegada | 19 |
Convocatoria de exame | Xuño |
Tema | A gastronomía |
Opcións de visualización
Texto:
Mostrar:
Anotación:
Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización
Nos últimos anos a gastronomía e a cociña acadaron moita popularidade. As
causas que propiciaron dito feito son diversas mais un factor clave foi
internet, posto que os restaurantes utilizan o navegador para promocionarse
gratuítamente con ofertas moi chamativas. Outro factor importante, foi
o económico, posto xa que esta crise que arrastramos dende 2008
obrigou aos restaurantes a baixar os prezos, o que de algunha maneira
acarreou baixar tamen a calidade da comida. Ademais, outro tándem
que está pisando forte
Outro factor importante a esta popularidade da comida está nos medios
de comunicación posto que existen programas que promoven a gastronomía
como por exemplo "Master Chef". Este tipo de programas provocan a
atención dos neno á comida dos máis cativos.
Esta moda gastronómica non sabemos canto vai durar, mais vendo o ritmo
que leva, oiremos falar moitos anos da comida, como algo máis que
"simples alimentos".
A nivel cultural, moitos municipios promoven festas parroquiais a prol de
alimentos como queixo ou pan, e verdadeiramente este tipo de acontecenos acontecementos
culturais enriquecen o país e permite indirectamente mover o comercio
dos pequenos locais/empresas.
Para concluír, deberíamos seguir impulsando o enriquecemento da
gastronomía galega e que nos coñecan recoñezan por unha boa
comida, de prezo e calidade
Lenda: | Lectura difícil • Texto borrado • Texto engadido |
Descargar vista actual como txt