CORT_0663
ABAU/2016-2017/CD20/xuño/03
Comisión Delegada | 20 |
Convocatoria de exame | Xuño |
Tema | A gastronomía |
Opcións de visualización
Texto:
Mostrar:
Anotación:
Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización
A fama que gañou a gastronomía nos últimos anos é bastante impactante. Hoxe en día
poden verse restaurantes especializados, programas na televisión de cociña, e ata xogos videoxogos
nos que hai que aprender a cociñar. Está sendo un cambio fenómeno cultural que xa leva moitos anos
vixente entre nós, e seguramente durará bastantes anos máis.
Dende un pul punto de vista histórico, polo menos en Europa, a sociedade de consumo
apareceu arredor dos anos 60 sesenta. Isto ten moito que ver co tema da gastronomía
e a súa popularidade, ten sentido que unha sociedade que de súpeto na que de súpeto
aparece unha clase media, esta quera vivir unha boa vida e disfrutar do consumo, e
comida non é o de menos. por iso Ademáis, o fenómeno da globalización fixo que por exemplo unha persoa de Portugal se enterase de que hai boísima cociña en
Francia, e de q que unha persoa en Francia se enterase de que hai unha repostería
moi importante na cultura portuguesa. Como consecuencia disto, cada vez hai máis
restaurantes e persoas dedicadas ao servizo da gastronomía no mundo.
Por outra parte, non é ningún misterio que a todos nos gusta comer, e sempre
que a comida sea boa, poi mellor aínda. Eu creo que este fenómeno está aínda
a desenvolverse e a espallarse polo mundo, non é algo que vaia desaparecer dentro
de pouco, seguramente nuns anos a comida e o sector dos servizos mellorará
máis, ao fin e ao cabo, todos seguimos vivindo nunha sociedade de consumo.
Lenda: | Lectura difícil • Texto borrado • Texto engadido |
Descargar vista actual como txt
• Anotación multipalabra