GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0663

ABAU/2016-2017/CD20/xuño/03

Comisión Delegada20
Convocatoria de exameXuño
TemaA gastronomía

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

A fama que gañou a gastronomía nos últimos anos é bastante impactante. Hoxe en día poden verse restaurantes especializados, programas na televisión de cociña, e ata xogos videoxogos nos que hai que aprender a cociñar. Está sendo un cambio fenómeno cultural que xa leva moitos anos vixente entre nós, e seguramente durará bastantes anos máis.

Dende un pul punto de vista histórico, polo menos en Europa, a sociedade de consumo apareceu arredor dos anos 60 sesenta. Isto ten moito que ver co tema da gastronomía e a súa popularidade, ten sentido que unha sociedade que de súpeto na que de súpeto aparece unha clase media, esta quera vivir unha boa vida e disfrutar do consumo, e comida non é o de menos. por iso Ademáis, o fenómeno da globalización fixo que por exemplo unha persoa de Portugal se enterase de que hai boísima cociña en Francia, e de q que unha persoa en Francia se enterase de que hai unha repostería moi importante na cultura portuguesa. Como consecuencia disto, cada vez hai máis restaurantes e persoas dedicadas ao servizo da gastronomía no mundo.

Por outra parte, non é ningún misterio que a todos nos gusta comer, e sempre que a comida sea boa, poi mellor aínda. Eu creo que este fenómeno está aínda a desenvolverse e a espallarse polo mundo, non é algo que vaia desaparecer dentro de pouco, seguramente nuns anos a comida e o sector dos servizos mellorará máis, ao fin e ao cabo, todos seguimos vivindo nunha sociedade de consumo.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txtAnotación multipalabra