GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0665

ABAU/2016-2017/CD20/xuño/05

Comisión Delegada20
Convocatoria de exameXuño
TemaA gastronomía

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

Neste texto o autor relata a mala experiencia que ten un gastrónomo nun reustaurante, e como finalmente, víctima do enfado e a mala cociña remata vomitando o inxerido.

Actualmente o mundo da gastronomía estase a converter nunha mina de ouro para televisións, autores e traballadores, estes, ven a gastronomía como un lugar inexplorado do que poden sacar adquirir moito diñeiro, e é o que está acontecendo. Programas como Master Chef ou Top Chef chegaron a televisión sen saber canta aceptación ían ter, a sorpresa para eles chegou cando sen decatarse estaban ingresando miles e miles de euros cada día. Este mundo modernizouse moito dende a chegada de novos sabores e persoas cunha idea de cociña diferente, pasamos do típico prato de carne con patacas, a un tartar de carne con redu un toque de limón., e isto o que tanto engancha aos espectadores, a capacidade de renovación e modernización que a cociña ofrece.

Tamén isto provoca un cambio cultural exa a gran escala, a gastronomía dalgúns países cambiou por completo coa chegada desteas novas tendencias, pero a pregunta é, ata cando poden seguir innovando?. Ata onde a imaxinación alcance chegue, é o bo que ten a cociña, pero comao todo, a xente acabarase aburrindo, polo cal, non podemos saber canto ten de moda pasaxeira este fenómeno culinario.

En conclusión, a gastronomía e un mundo onde quédanos moito camiño por percorrer, o cambio cultural xa é un feito pero durará ata que, coma todas as modas, as persoas acaben deixandoa de lado.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txt