Neste texto o autor relata a mala experiencia que
ten un gastrónomo nun reustaurante, e como
finalmente, víctima do enfado e a mala cociña
remata vomitando o inxerido.
Actualmente o mundo da gastronomía estase a converter
nunha mina de ouro para televisións, autores e
traballadores, estes, ven a gastronomía como un lugar
inexplorado do que poden sacar adquirir moito diñeiro, e
é o que está acontecendo. Programas como Master Chef
ou Top Chef chegaron a televisión sen saber canta aceptación
ían ter, a sorpresa para eles chegou cando sen decatarse
estaban ingresando miles e miles de euros cada día.
Este mundo modernizouse moito dende a chegada de novos
sabores e persoas cunha idea de cociña diferente, pasamos
do típico prato de carne con patacas, a un tartar de carne
con redu un toque de limón., e isto o que tanto engancha
aos espectadores, a capacidade de renovación e moderni
zación que a cociña ofrece.
Tamén isto provoca un cambio cultural exa a gran escala,
a gastronomía dalgúns países cambiou por completo
coa chegada desteas novas tendencias, pero a
pregunta é, ata cando poden seguir innovando?.
Ata onde a imaxinación alcance chegue, é o bo que ten
a cociña, pero comao todo, a xente acabarase
aburrindo, polo cal, non podemos saber canto ten
de moda pasaxeira este fenómeno culinario.
En conclusión, a gastronomía e un mundo onde
quédanos moito camiño por percorrer, o cambio
cultural xa é un feito pero durará ata que,
coma todas as modas, as persoas acaben
deixandoa de lado.