Nos últimos anos a cociña pasou a ter unha gran importancia dentro
da nosa sociedade pero, a que se debe isto? e é unha moda
pasaxeira ou algo duradero?
Principalmente o avance e popularidade da gastronomía é o avance
económico xa que agora, a pesar da crise, moita é a xente que
sae a comer fora e decide innovar provando menús menos
tradicionais.
Outra razon para falar da súa popularidade, e que está relacionada
coa anterior, é a diversidade de gastronomías que encontramos na
actualidade xa que nuna mesma cidade e incluso nun mesmo
barrio podemos comer a comida típica de gran variedade
de paises.
Finalmente esta popularidade tamen débese á televisión, xa que cada
vez hai máis cantidade de programas de cociña e concursos
de cociña e cada vez son mellores, o que incita a xente a
cociñar ou a probar novos platos.
Por último, a gastronomía non é unha moda pasaxeira, a cociña
existe dende hai millóns de anos e a variedade de alimentos
tamén, polo que aínda que poida ter momentos de maior ou menor
popularidade sempre estará moi presente na nosa sociedade.
Na miña opinión a gastronomía é unha das mellores cousas que hai
e sobre todo en España onde temos unha variadísima gastronomía
e a quen non lle gusta ir un día a comer a algun restaurante
tanto tradicional , vanguardista, indio, xapones, etc porque é unha das
mellores cosas