GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0671

ABAU/2016-2017/CD20/xuño/11

Comisión Delegada20
Convocatoria de exameXuño
TemaA gastronomía

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

Nos últimos anos a gastronomía e a cociña subiron moito de popularidade, incluso poderiamos dicir que están no seu punto máis álxido da Historia. Este feito é moi importante xa que pode ter numerosos beneficios como por exemplo que cociñar non sexa un traballo único de mulleres (aínda que os grandes premios lévenos os homes sempre) e tamén implica que moitos novos interesados na gastronomía poidan difundir platos das súas rexións ou mesmo traer eles de outras .

Este fenómeno débese aprincipalmente á época na que nos encontramos e o seu gusto contexto social. e tecnolóxico. No contexto social entran dous factores. Un eson os gustos persoais da xente e isto ten moito que ver porque o "boom gastronómico" comezou coa aparición de talent shows adicados exclusivamente ao mundo dos fogóns, así coma concursos e outros programas que axudaron a expandirlo. No aspecto tecnolóxico tanto pola televisión como agora coa reciente expasión de Internet, poñense de moda blogs de cocina ou canais de videotutorais sobre como cociñar distintos platos.

Na miña conclusión a expansión de Internet e a atención dos focos cara o microcosmos da gastronomía e cociña, son os motivos principais polo que está en auxe, pero isto non quere dicir que sexa simplemente unha moda temporal, porque se fose así, xa estaría en decadencia e vemos que isto non e así,. Polo tanto isto é un cambio cultural verdadeiro.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txt