CORT_0671
ABAU/2016-2017/CD20/xuño/11
Comisión Delegada | 20 |
Convocatoria de exame | Xuño |
Tema | A gastronomía |
Opcións de visualización
Texto:
Mostrar:
Anotación:
Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización
Nos últimos anos a gastronomía e a cociña subiron
moito de popularidade, incluso poderiamos dicir
que están no seu punto máis álxido da Historia.
Este feito é moi importante xa que pode ter
numerosos beneficios como por exemplo que
cociñar non sexa un traballo único de mulleres
(aínda que os grandes premios lévenos os homes sempre)
e tamén implica que moitos novos interesados
na gastronomía poidan difundir platos das
súas rexións ou mesmo traer eles de outras .
Este fenómeno débese aprincipalmente á época na
que nos encontramos e o seu gusto contexto
social. e tecnolóxico. No contexto social entran
dous factores. Un eson os gustos persoais da xente
e isto ten moito que ver porque o "boom gastronómico"
comezou coa aparición de talent shows adicados
exclusivamente ao mundo dos fogóns, así coma
concursos e outros programas que axudaron a
expandirlo. No aspecto tecnolóxico tanto
pola televisión como agora coa reciente
expasión de Internet, poñense de moda
blogs de cocina ou canais de videotutorais
sobre como cociñar distintos platos.
Na miña conclusión a expansión de Internet
e a atención dos focos cara o microcosmos
da gastronomía e cociña, son os motivos
principais polo que está en auxe, pero isto non
quere dicir que sexa simplemente unha moda
temporal, porque se fose así, xa estaría
en decadencia e vemos que isto non e así,.
Polo tanto isto é un cambio cultural verdadeiro.
Lenda: | Lectura difícil • Texto borrado • Texto engadido |
Descargar vista actual como txt