GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0677

ABAU/2016-2017/CD20/xuño/17

Comisión Delegada20
Convocatoria de exameXuño
TemaA gastronomía

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

Dende sempre existiu un gran gusto pola comida e a cociña tanto en España coma en Galicia, mais nos últimos anos estanse dando moitos casos de a ver unha gran expansión dos programas de cociña e os restaurantes que so buscan crear "arte" mediante a comida.

Os primeiros existiron den veñen existindo dende fai xa anos, non era raro acender o televisor e encontrarse a un cociñeiro como Karlos Arguiñano ou calquera outro do estilo preparando o prato do día,. pPero nos últimos anos estes mezclaronse cos reality shows creando unha especie de "Gran Hermano" da cociña. Isto, como case sempre, é por suposto unha adopción dos programas televisivos deste estilo da televisión deos Estados Unidos.

Os segundos son a aplicación practica do capitalismo a cociña. Collen unha idea da cociña tradicional, lñenlle un nome exótico, cambiase a presentación e reducese o ofrecido. É E así convertesen nun plrato que en calquera restaurante costaría 10 ou 15 nun prato de 100 ou 200 so ao alcance dos bolsillos mais privilexiados dispostos a pagar iso.

Polo

Esperemos, que como todas as últimas modas que tivemos, desapareza co tempo, ainda que postos a ter unha moda sen pes nein cabeza, mellor que sexa referida a comida e a cociña.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txt