CORT_0677
ABAU/2016-2017/CD20/xuño/17
Comisión Delegada | 20 |
Convocatoria de exame | Xuño |
Tema | A gastronomía |
Opcións de visualización
Texto:
Mostrar:
Anotación:
Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización
Dende sempre existiu un gran gusto pola
comida e a cociña tanto en España coma en Galicia,
mais nos últimos anos estanse dando moitos casos de a
ver unha gran expansión dos programas de cociña
e os restaurantes que so buscan crear "arte" mediante a
comida.
Os primeiros existiron den veñen existindo dende fai xa anos, non
era raro acender o televisor e encontrarse a un
cociñeiro como Karlos Arguiñano ou calquera outro do
estilo preparando o prato do día,. pPero nos últimos
anos estes mezclaronse cos reality shows creando
unha especie de "Gran Hermano" da cociña. Isto,
como case sempre, é por suposto unha adopción
dos programas televisivos deste estilo da televisión
deos Estados Unidos.
Os segundos son a aplicación practica do capitalismo
a cociña. Collen unha idea da cociña tradicional, pólñenlle
un nome exótico, cambiase a presentación e reducese o
ofrecido. É E así convertesen nun plrato que en calquera
restaurante costaría 10 ou 15€ nun prato de 100 ou 200€
so ao alcance dos bolsillos mais privilexiados dispostos a
pagar iso.
Polo
Esperemos, que como todas as últimas modas
que tivemos, desapareza co tempo, ainda que postos
a ter unha moda sen pes nein cabeza, mellor que sexa
referida a comida e a cociña.
Lenda: | Lectura difícil • Texto borrado • Texto engadido |
Descargar vista actual como txt