GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0679

ABAU/2016-2017/CD20/xuño/19

Comisión Delegada20
Convocatoria de exameXuño
TemaA gastronomía

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

Hoxe en día, na sociedade na que vivimos, cada vez dáselle máis importancia aos temas relacionados coa gastronomía, e cada vez vemos como grandes cociñeiros que alcanzan a súa fama, son moi valorados e admirados pola xente.

Pódese dicir que España, se falamos concretamente e nos referimos a Galiza é un dos lugares que teñen unha mellosr gastronomía, pois se nos poñemos a reflexionar, saír de Galiza xa conleva deixar atrás outro un tipo de comidas comida características (cocido, lacón con grelos...) aínda que si que é verdade que outros lugares tamén teñen os seus pratos típicos, como por exemplo se nos referimos a Valencia coa súa paella entre outros...

Pero actualmente o que conta e o que está a medrar aínda máis, é a cociña moderna, ese tipo de cociña que moita xente critica, porque simplemente pensan que se basan na imaxe e en que quede bonito, e por exemplo deixan atrás o tema da cantidade. pPois Pois vemos como un prato de cociña moderna que ten moito éxito moitas veces básase nunha nunha pequena cantidade de algo ao que se lle suma unha decoración.

Pois a esto estáselle dando unha gran importancia, podémolo ver por exemplo como como comezan a aparecer programas de televisión que tratan sobre a cociña e enseñan aos máis pequenos xa a elaborar pratos deste tipo.

Eu creo que isto é o futuro, pois ser un bo cociñeiro e chegar a alcanzar fama, non é nada doado, requírense moitas horas de estudo, e é un traballo moi elaborado para o que non sirve calquera.

E que dicir dun gastrónomo, aínda que moita xente pense que iso pódeo facer calquera non é así, pois se non te preparas non tes os coñecementos precisos para poder opinar.

É dicir no futuro a cociña moderna vai experimentar unha gran evolución, van a ser moi admirados os cociñeiros, pero obviamente tamén vai a seguir existindo a cociña tradicional, xa que a moderna é para actos importantes tales como unha reunión de políticos, bodas... entre outras.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txtAnotación multipalabra