É certo que nos últimos tempos popularizouse moito a
cociña, non só en Galicia ou España, senón en todo o mundo.
Isto probablemente débase á maior prosperidade económica dos
últimos tempos. Agora a xente pode permitirse gastar máis diñeiro
que antes , e unha das formas de facelo é disfrutar dunha comida moi
superior á que poderían disfrutar preparándoa eles mesmos.
Isto provocou que moita xente ansíe ir a restaurantes luxosos,
ou mesmo ir visitar outros países para disfrutar da súa gastro
nomía. Ademáais, apareceron profesionais, os críticos gastro
isto levou aparellada unha auxe da labor dos críticos gastronómicos,
os encargados de dicirlle á xente cales son os locales que sirven
os mellores pratos e cales son as comidas máis apetecibles.
Se ben este interés xeralizado pola cociña é máis ou menos recente,
non tería por que tratarse dunha moda pasaxeira. A cociña
é tamén, en certo modo, unha expresión cultural propia dun
pobo. Distintas rexións ou países teñen distinta gastronomía e,
mentres exista xente interesada en coñecer as súas culturas, o
interese pola súa comida estará presente. Ademais, o disfrute
pola comida sempre foi unha das grandes paixóns das persoas,
mais, pola súa situación económica adversa non podían, en moitos casos,
disfrutala.
Por En conclusión, considero que este interese pola cociña
apareceu recentemente debido unicamente a que son as condicións
económicas actuais as que o permiten, xa que o disfrute da boa
comida é algo propiamente humano e, por tanto, non creo que
sexa unha moda pasaxeira destiñada a desaparecer en pouco tempo.