GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0682

ABAU/2016-2017/CD20/xuño/22

Comisión Delegada20
Convocatoria de exameXuño
TemaA gastronomía

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

Este texto é un fragmento de Dorna de Fran Alonso. É un texto de o literario de actualidade, que narra o que lle acontece ao protagonista, adicado á cociña e gastronomía, cando vai probar un prato dun restaurante de pouca categoría.

A gastronomía está a converterse nunha das profesións máis abundantes, valoradas e ingl incluso cotizadas dos nosos días. O auxe deste sector é debido a varios factores.

Na miña opinión, a mellora da economía a nivel global, así como da globalización que estamos vivindo, e a pesar das crises e conflitos da actualidade e últimos anos, me incrementou a calidade de vida das persoas, que buscan un estado de benestar coas máximas comodidades e a mellor calidade posíbel. A cociña pode supor un dos elementos de satisfacción da sociedade consumista na que vivimos, pois é un constitúe un ámbito moi amplo: proporciona a satisfacción do inmediato, alimentos exóticos dispoñibles hoxe en día grazas ás comunicacións globalizadas, e numerosos tipos de comida para tódo-los gustos.

Tal Tamén hai que engadir que a gastronomía haina tan asequible como para que a maior parte da poboación poda acceder a ela, ou tan cotizada e de élite como para que unha parte da poboación poida disfrutar dela.

Por outra banda, co desenvolvemento das novas tecnolog tecnoloxías, están a aparecer novas profesións fóra dos sectores tradicionais. Tamén é importante mencionar que a gastronomía é un dos poucos sectores que non se ven tan altamente condicionados pola nova tecnoloxía e maquinaria como outros. De feito, non é este un dos a gastronomía artesanal e de deseño a máis p valorada e pagada? Nesta profesión as máquinas fan o traballo sucio; a maxia é obra do cociñeiro.

Porén, estes avances non supoñen necesariamente que este auxe da coñ cociña perdure no tempo. Non sabemos como vai evolucionar esta sociedade consumista actual, se no futuro nos alimentarémonos alimentaremos de pastillas. Por Agora, durante o presente, debemos concentrarnos tanto na evolución e progreso como na construcción dun mundo no que todos podamos disfrutar dos praceres da vida como é a gastronomía.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txt