Este texto é un fragmento de Dorna de Fran Alonso.
É un texto de o literario de actualidade, que
narra o que lle acontece ao protagonista, adicado á
cociña e gastronomía, cando vai probar un prato dun
restaurante de pouca categoría.
A gastronomía está a converterse nunha das profesións
máis abundantes, valoradas e ingl incluso cotizadas
dos nosos días. O auxe deste sector é debido a
varios factores.
Na miña opinión, a mellora da economía a nivel global,
así como da globalización que estamos vivindo, e a
pesar das crises e conflitos da actualidade e últimos
anos, me incrementou a calidade de vida das
persoas, que buscan un estado de benestar coas
máximas comodidades e a mellor calidade posíbel.
A cociña pode supor un dos elementos de satisfacción
da sociedade consumista na que vivimos, pois é un
constitúe un ámbito moi amplo: proporciona a
satisfacción do inmediato, alimentos exóticos dispoñibles
hoxe en día grazas ás comunicacións globalizadas, e
numerosos tipos de comida para tódo-los gustos.
Tal Tamén hai que engadir que a gastronomía
haina tan asequible como para que a maior
parte da poboación poda acceder a ela, ou tan
cotizada e de élite como para que só unha
parte da poboación poida disfrutar dela.
Por outra banda, co desenvolvemento das novas
tecnolog tecnoloxías, están a aparecer novas profe
sións fóra dos sectores tradicionais. Tamén é
importante mencionar que a gastronomía é un
dos poucos sectores que non se ven tan altamente
condicionados pola nova tecnoloxía e maquinaria
como outros. De feito, non é este un dos a
gastronomía artesanal e de deseño a máis
p valorada e pagada? Nesta profesión as máquinas
só fan o traballo sucio; a maxia é obra do
cociñeiro.
Porén, estes avances non supoñen necesariamente
que este auxe da coñ cociña perdure no
tempo. Non sabemos como vai evolucionar esta
sociedade consumista actual, se no futuro nos
alimentarémonos alimentaremos de pastillas.
Por Agora, durante o presente, debemos concen
trarnos tanto na evolución e progreso como
na construcción dun mundo no que todos poda
mos disfrutar dos praceres da vida como é a
gastronomía.