GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0683

ABAU/2016-2017/CD20/xuño/23

Comisión Delegada20
Convocatoria de exameXuño
TemaA gastronomía

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

É unha realidade indiscutible que dende desde os seus comezo

É unha realidade indiscutible que unha das funcións esenciais vitais do ser humano é a alimentación. Desde a súa orixe o ser humano sempre tivo como obxetivo obxectivo claro a satif satisfación desta función vital e coa co paso do tempo e a evolución dos de campos da como gastronomía e a cociña foi moito máis exi esixente nesta satisfacción.

Desde o meu punto de vista, son dúas as cuestións dous aspectos os que provocaron o aumento actual da popularidade da gastronomía e a cociña: a curiosidade e a modernización das técnicas de propias de ambas doutrianas. ambas ligadas.

En canto a modernización das técnicas; ao longo da historia estes dous ámbitos, gastronomía e cociña, non experimentaron unha evolución hasta épocas tardías xa que non eran consideradas dous sectores importantes sobre os que se debía invertir e porque tampouco a sociedade posú posuía unhas condicións económicas favorables como para poder recompensar o seu investimento. Na actualidade, eses factores cambiaron e agora mesmo ambas doutrinas reciben o recoñecemento que escaseaba a través de premios, diñeiro diñeiro... e a sociedade atópase economi economicamente en mellor estado como para permitirse , e é neste momento onde aparece a segunda questión/aspecto; a curiosidade, o luxo de probar novas modernizacións favorecendo así o investimento nelas.

Un exemplo claro disto e o auxe do que posúe o que se coñece actualmente como "cociña moderna" ou "cociña experimental máis para o meu geusto mellor como "cociña experimental". Fai uns anos este tipo de cociña era rexeitada descoñecida pola maior parte da sociedade e carecía da evolución que posúe actualmente. Ademáis gran parte da sociedade rexeitabaa xa que carecían do diñeiro suficiente para probala. Actualmente é moi discurrida entre a xente e cada vez son máis as persoas que se atreven a probala e por iso é cada vez maior a súa evolución, que percibe se percibe nos altos prezos que supón a súa consumición.

Persoalmente, non me considero unha persoa con un gusto ou unha atración grande hacia este tipo de comida pero si admito que sentín interéese en por probala pero negeime xa que considero que será unha moda pasaxeira xa que como todo cando a sociedade cambie estou segura que a gastronomía e a cociña volveran a un segundo plano.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txtAnotación multipalabra