CORT_0683
ABAU/2016-2017/CD20/xuño/23
Comisión Delegada | 20 |
Convocatoria de exame | Xuño |
Tema | A gastronomía |
Opcións de visualización
Texto:
Mostrar:
Anotación:
Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización
É unha realidade indiscutible que dende desde os seus comezo
É unha realidade indiscutible que unha das funcións esenciais vitais do ser
humano é a alimentación. Desde a súa orixe o ser humano sempre
tivo como obxetivo obxectivo claro a satif satisfación desta función
vital e coa co paso do tempo e a evolución dos de campos da como
gastronomía e a cociña foi moito máis exi esixente nesta satisfacción.
Desde o meu punto de vista, son dúas as cuestións dous aspectos os que provocaron o
aumento actual da popularidade da gastronomía e a cociña: a curiosidade e a
modernización das técnicas de propias de ambas doutrianas. ambas
ligadas.
En canto a modernización das técnicas; ao longo da historia estes
dous ámbitos, gastronomía e cociña, non experimentaron unha evolución
hasta épocas tardías xa que non eran consideradas dous sectores
importantes sobre os que se debía invertir e porque tampouco a
sociedade posú posuía unhas condicións económicas favorables como
para poder recompensar o seu investimento. Na actualidade,
eses factores cambiaron e agora mesmo ambas doutrinas reciben
o recoñecemento que escaseaba a través de premios, diñeiro diñeiro...
e a sociedade atópase economi economicamente en mellor
estado como para permitirse , e é neste momento onde aparece
a segunda questión/aspecto; a curiosidade, o luxo de probar novas
modernizacións favorecendo así o investimento nelas.
Un exemplo claro disto e o auxe do que posúe o que se coñece actualmente como
"cociña moderna" ou "cociña experimental máis para o meu geusto mellor
como "cociña experimental". Fai uns anos este tipo de cociña era
rexeitada descoñecida pola maior parte da sociedade e carecía da evolución
que posúe actualmente. Ademáis gran parte da sociedade rexeitabaa xa
que carecían do diñeiro suficiente para probala. Actualmente é moi discurrida entre a xente e cada vez son máis as persoas que
se atreven a probala e por iso é cada vez maior a súa evolución,
que percibe se percibe nos altos prezos que supón a súa consumición.
Persoalmente, non me considero unha persoa con un gusto ou unha atración
grande hacia este tipo de comida pero si admito que sentín interéese
en por probala pero negeime xa que considero que será unha moda
pasaxeira xa que como todo cando a sociedade cambie estou
segura que a gastronomía e a cociña volveran a un segundo
plano.
Lenda: | Lectura difícil • Texto borrado • Texto engadido |
Descargar vista actual como txt
• Anotación multipalabra