GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0684

ABAU/2016-2017/CD20/xuño/24

Comisión Delegada20
Convocatoria de exameXuño
TemaA gastronomía

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

En primeiro lugar hai que facer referencia ao auxe que teñen ten hoxe día a alta cociña cuns pratos moi exóticos, sinceramente mcon pouca comida e dcun prezo carísimo, para mi humi a miña humilde opinión.

Por outra parte a gastronomía vese favorecida como case todos os aspectos da vida da sociedade actual pola informática e os avances científicos. Nesta industria son moi importantes os alimentos transxénicos, osaqueles que son alterados xenéticamente, permitindolles aos chefs unha maior variedade de sabor nun mesmo producto. Así como é moi innovador a presentación de plratos pratos con nitróxeno líquido, din que lle da outro sabor á comida, pero en canto á comida cotiá está de moda pola boa calidade dos productos. Por moi cociñeiro que sexas se non tes un gran material o teu traballo non sería tan gozado y e tampouco terá tanto éxito.

No tema proposto nao fragmento un dos grandes auxes gastrionómicos reside nos restaurantes de comida basura, sempre tiveron éxito, pero agora é maior, en concreto en España aumentou moito propiciando unha maior porcentaxe de obesidade ante lo cual o cal débense tomar medidas para non chegar aos números da potencia mundial neste ámbito que é Estados Unidos.

Retomando o tema da calidade dos alimentos cabe mencionar a boa que temos nós sendo referencias mundiais coa paella valenciana que triunfa en calquera lugar do mundo, isto nos permite pensar que esta moda gastronómica leva vixente bastante tempo e seguramente continuara sendoa moito máis, pero é necesario acabar coa co com abuso de comida basura e promover unha alimentación máis sana.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txt