CORT_0684
ABAU/2016-2017/CD20/xuño/24
Comisión Delegada | 20 |
Convocatoria de exame | Xuño |
Tema | A gastronomía |
Opcións de visualización
Texto:
Mostrar:
Anotación:
Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización
En primeiro lugar hai que facer referencia ao auxe que
teñen ten hoxe día a alta cociña cuns pratos moi exóticos, sinceramente
mcon pouca comida e dcun prezo carísimo, para mi humi a miña humilde opinión.
Por outra parte a gastronomía vese favorecida como case todos
os aspectos da vida da sociedade actual pola informática e os
avances científicos. Nesta industria son moi importantes os alimentos transxénicos,
osaqueles que son alterados xenéticamente, permitindolles aos chefs unha maior
variedade de sabor nun mesmo producto. Así como é moi innovador
a presentación de plratos pratos con nitróxeno líquido, din que lle da outro sabor á
comida, pero en canto á comida cotiá está de moda pola boa calidade
dos productos. Por moi bó cociñeiro que sexas se non tes un gran material
o teu traballo non sería tan gozado y e tampouco terá tanto éxito.
No tema proposto nao fragmento un dos grandes auxes gastrionómicos reside
nos restaurantes de comida basura, sempre tiveron éxito, pero agora é
maior, en concreto en España aumentou moito propiciando unha maior porcentaxe de
obesidade ante lo cual o cal débense tomar medidas para non chegar aos números
da potencia mundial neste ámbito que é Estados Unidos.
Retomando o tema da calidade dos alimentos cabe mencionar a boa que
temos nós sendo referencias mundiais coa paella valenciana que triunfa en
calquera lugar do mundo, isto nos permite pensar que esta moda gastronómica
leva vixente bastante tempo e seguramente continuara sendoa moito máis, pero
é necesario acabar coa co com abuso de comida basura e promover unha
alimentación máis sana.
Lenda: | Lectura difícil • Texto borrado • Texto engadido |
Descargar vista actual como txt